Praktično cel nogometni svet se ukvarja z vprašanjem, ali je najboljši Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo, oba pa sta tudi letos glavna favorita za osvojitev zlate žoge. A s takšnimi mislimi se ne poigrava Casillas, ki mu kot kapetanu španske reprezentance pripada čast, da v boju za prestižno nagrado glasuje za tri nogometaše.

Casillas, ki je imel kar precej zaslug, da je Real v zadnji sezoni postal španski prvak, Španija pa evropski, je namreč na prvo mesto med nominiranci uvrstil Ramosa, ki sicer nima nobenih možnosti za osvojitev nagrade. S to potezo si je verjetno pridobil še dodatne simpatije Špancev in Sergia, zraven pa najbrž tudi kar nekaj grdih pogledov soigralca, ki sliši na ime Cristiano.

Ronaldo, ki se bo za zlato žogo boril z Messijem in Andresom Iniesto, je v Ikerjevem izboru pristal le na drugem mestu, kar ga je stalo dveh točk (prvi nominiranec prejme 5 točk, drugi 3, tretji pa eno, op. a.). Tretji nominiranec španskega kapetana je še en soigralec iz reprezentance, Barcelonin vezist Xavi, ki je tako kot Ramos v zasebnem življenju Casillasov dober prijatelj.