Moštvo trenerja Petra Stögerja je pred skoraj 50 tisoč domačimi navijači v ponedeljske premagalo Bochum s 3:1 in si že zagotovilo igranje v prvi nemški ligi. Kozlički imajo tri kroge pred koncem prvenstva pred drugouvrščenim Gruether Fürthom sedaj že neulovljivih 10 točk prednosti.

FC Köln sicer velja za enega največjih nemških nogometnih klubov, ki pa se je v zadnjih letih soočalo z rezultatsko krizo. Trikratni nemški prvaki so v prvi nemški ligi nazadnje igrali v sezoni 2011/2012, njihovi navijači pa na novo lovoriko svojih ljubljencev čakajo že vse od leta 1983, ko je Köln slavil v nemškem pokalu.

Proslavljal tudi Jan Oblak

Konec tedna so sicer proslavljali tudi navijači Benfice, za katero v letošnji sezoni izvrstno nastopa nekdanji vratar Olimpije Jan Oblak. Lizbončani so si dva kroga pred koncem prvenstva zagotovili že 33. naslov prvaka Portugalske. Zahvaljujoč zmagi proti Olhanenseju z 2:0 imajo 73 točk oziroma sedem več od drugouvrščenega Sportinga ter kar osemnajst pred branilcem naslova Portom, ki je na tretjem mestu.

Za Benfico je to prvi naslov prvaka države po 2010.