Kot edini nemški klub prisoten na nemški borzi bo Borussia v naslednjih dneh izdala 24,6 milijonov novih delnic. Slednje namerava ponuditi pod trenutno tržno ceno, in sicer za 4,66 evra po delnici, so danes sporočili iz kluba.

Zanimanje so že pokazali pri Pumi, kjer so pripravljeni kupiti glavnino novo izdanih delnic v vrednosti 82 milijonov evrov. A še preden bo proizvajalec športne opreme razvezal svoj mošnjiček, bodo priložnost za nakup dobili dosedanji imetniki Borussiinih delnic.

Kot so obljubili v klubu, bo velik delež zbranih sredstev namenjenih poplačilu 40 milijonov evrov visokega dolga. »Borussia Dortmund bo kmalu brez dolgov z močnim tekočim računom. Vendar pa zaradi tega ne bomo pozabili na naše korenine,« je danes zatrdil predsednik Hans-Joachim Watzke.

Preostanek denarja bo klub med drugim porabil tudi za to, da zadrži trenutne igralce, s čimer bi preprečil ponovitev lanskega scenarija, ko je Bayern s plačilom odkupne klavzule v višini 37 milijonov evrov v svoje vrste pripeljal Borussinega zvezdnika Maria Götzeja.

Nemški prvoligaš, ki je bil še pred devetimi leti tik pred bankrotom, v zadnjem obdobju doživlja pravi preporod. Rumeno-črni so leta 2011 in 2012 osvojili nemško prvenstvo, lani pa nastopili še v finalu lige prvakov. Uspeh na igrišču pa se posledično odraža tudi na njihovem bančnem računu, saj je klub iz Porurja v zadnjem letu ustvarili za kar 260,7 milijona evrov prihodkov, oziroma 44 milijonov več kot leto poprej.