Nemčiji je točko zagotovil veteran Miroslav Klose, ki je dosegel že svoj 15. gol na svetovnih prvenstvih in se na prvem mestu lestvice strelcev izenačil z Brazilcem Ronaldom. Šestintridesetletni Klose je bil spet pravi as v rokavu za Nemčijo, saj je gol dosegel le dve minuti po tem, ko je vstopil v igro. Manjši jubilej je tokrat praznoval tudi Per Mertesacker, ki je 100. oblekel nemški dres in postal 13. igralec elfa, ki je v črno-belem dresu odigral 100 ali več tekem. S 150 nastopi je rekorder še vedno Lothar Matthäus.

Nemci povedli, Gana ekspresno izenačila

Nemci so na tekmi povedli v 51. minuti, ko je Mario Götze spretno izkoristil lepo podajo Thomasa Müllerja z desne strani pred gol. A tekmeci z Gane so vrnili z enako mero. Andre Ayew je bil najvišji v nemškem kazenskem prostoru in ugnal nemšekga vratarja Manuela Neuerja za 1:1 le tri minute kasneje. Slabih deset minut potem pa je Asamoah Gyan izkoristil nov hiter natančen ganski napad in Afričani so povedli. Da je Nemčija nepremagana že 13. tekem zapored, je nato poskrbel Klose.

Gana pokazala pogumno in odprto igro

V dvoboju bratov Boateng, Jeroma in Kevina-Princa, je bila ob koncu nekoliko srečnejša Gana, saj so imeli Nemci rahlo premoč, a je tudi Gana, ki je pokazala pogumno odprto igro, točko več kot zaslužila. Vsaj v prvem delu so jim nekoliko pomagali tudi Nemci, ki so s počasno igro začeli graditi napade na svoji polovici. Še več, Gana je imela v prvem delu celo izrazitejše priložnosti, ko so bili nevarni Asamoah Gyan (7.), Christian Atsu (13.) in Sulley Muntari (32.). Najlepšo nemško priložnost je imel v 11. minuti Toni Kross.

V bolj napetem drugem delu sta imeli obe ekipi priložnost za zmago, nekoliko aktivnejši pa so bili trikratni svetovni prvaki Nemci.

Skupina G, 2. krog:

Nemčija - Gana 2:2 (0:0)  

Strelci: Götze 51., Klose 71.; A. Ayew 54., Gyan 63.

 

Začetni postavi:

Nemčija: Neuer, Boateng (Mustafi/46.), Hummels, Mertesacker, Höwedes, Khedira (Schweinsteiger/70.), Lahm, Kroos, Özil, Götze (Klose/69.), Müller.

Gana: Dauda, Boye, Afful, Mensah, Asamoah, Muntari, Rabiu (Agyemang-Badu/78.), K. P. Boateng (J. Ayew/52.), Atsu (Wakaso/72.), A. Ayew, Gyan.