Higuain je v ponedeljek padel na skale in prejel dva šiva nad obrvjo in osem v predelu čeljusti. Čeprav v bolnišnici, kjer so Argentinca sprejeli, trdijo, da so ga primerno oskrbeli, pa enakega mnenja ne deli prvi mož Napolija.

»Higuain? Ne, nisem se še srečal z njim. Vseeno upam, da bo obdržal šive. Želim si videti njegovo rano, saj se bom potem lažje odločil, ali naj tožim regijo Kampanijo in mesto Capri. Od oblasti bomo zahtevali 100 milijonov evrov, denar pa bomo nato namenili v dobrodelne namene. Politike je treba izučiti. Takšna nesreča se bi lahko zgodila slavni osebi, s čimer bi si nakopali veliko sramoto. Dovolj imam neprimerne zdravniške oskrbe, saj nismo v Afriki,« je po poročanju Gazzette dello Sport robantil De Laurentiis in obtožil tako župana Caprija kot predsednika regije, da se v zdravstveni sistem vlaga premalo denarja.

»Gonzalo Higuain je prejel primerno zdravniško oskrbo. De Laurentiis bi se lahko izognil takšnim komentarjem. Tako igralec kot njegovi prijatelji so se zdravniškemu osebju, ki svoje delo opravlja v težkih pogojih, zahvalili. Povrhu tega je zdravstveno stanje nogometaša komentiral, ne da bi ga prej sploh videl. Zato mi ni jasno, česa obtožuje zdravstveno osebje,« je predsedniku Napolija odgovoril župan Caprija Ciro Lembo.