Rosellov odstop so španski mediji začeli napovedovati že sredi dneva, ko so izvedeli, da je uprava Barcelone za 18. uro sklicala izredno skupščino, na kateri bo Rosell tudi uradno predal svoje mesto nasledniku.

Sklic izredne skupščine je posledica včerajšnje odločitve višjega španskega sodnika Pabla Ruza, da začne postopek proti Rosellu zaradi nepravilnega ravnanja s sredstvi pri nakupu Neymarja, predsedniku Barcelone pa v primeru spoznanja za krivega grozi od enega do osmih let zapora. Rosell se je zato danes dopoldan sestal s svojimi najbližjimi sodelavci, kjer so govorili o dveh stvareh: o ozadju prestopa Neymarja in o bližnji prihodnosti kluba Barcelona. Na sestanku z Rosellom so bili prisotni izvršni direktor Antoni Rossich, direktor oddelka za komuniciranje Albert Montagut ter podpredsednika Josep Maria Bartomeu in Xavier Faus.

Vodilni možje Barcelone so se na sestanku dogovorili, da je najbolje za klub, da Rosell odstopi. Rosella bo do konca sezone nadomestil Bartomeu, nato pa bi poleti izvedli predčasne volitve za novega predsednika kluba.