Po prvi precej nezanimivi tekmi v Madridu, kjer ni bilo golov, sta moštvi Chelseaja in Atletica na povratni tekmi v Londonu prikazali bolj napadalen nogomet. Zaradi bolj odprte igre Londončanov je lahko pravi obraz pokazal Atletico, ki se bolje znajdejo, ko ni v povsem dominantni vlogi na igrišču, kot je bil primer na prvi tekmi.

Čeprav je Chelsea v 36.minuti povedel z golom nekdanjega člana Atletica Fernanda Torresa, v vrstah gostov nikoli ni bilo moč zaznati panike, varovanci Diega Simeoneja pa so vselej sledili navodilom in taktični zamisli svojega trenerja. Verjetno je odločilni gol padel v 44. minuti, ko je Adrian še pred odmorom poskrbel za izenačenje in Atletico postavil v boljši položaj za napredovanje.

V drugem polčasu je bilo pričakovati ofenzivo Chelseaja, a so v tem delu igre precej več pokazali gostje, ki so še dvakrat premagali domačega vratarja Marka Schwarzerja, v v obrambi pa so večinoma dobro odbijali napade Chelseaja, nekajkrat pa jih je rešil tudi odlični vratar Thibaut Courtois, sicer član Chelseaja, posojen Atleticu. Zmago Atleticu sta prinesla Diego Costa, ki je v 60. minuti zadel z bele točke, v 72. minuti pa je zmago in finale za Atletico potrdil Arda Turan.

24. maja se na stadionu Luz v Lizboni tako obeta izjemen finale, v katerem se bosta prvič v zgodovini najmočnejšega klubskega tekmovanja pomerila kluba iz istega mesta. Favorit bo Real, ki bo lovil 10. naslov prvaka, a Atletica nikakor ne gre odpisati, saj so varovanci Diega Simeoneja v zadnjem času znali Realu že kar nekajkrat prekrižati načrte.


Chelsea – Atletico Madrid 1:3 (1:1) - skupen izid 1:3


Strelci: Torres 36.; Adrian 44., Diego Costa 60. (11-m.), Turan 72.



Postavi:


Chelsea: Schwarzer, Cole (Eto'o 54.), Terry, Cahill, Ivanović, David Luiz, Azpilicueta, Ramires, Willian (Schürrle 77.), Hazard, Torres (Ba 67.)


Atletico: Courtois, Miranda, Juanfran, Felipe Luis, Godin, Tiago, Mario Suarez, Turan (Rodriguez 84.), Koke, Adrian (Raul Garcia 66.), Diego Costa (Sosa 76.)



Drugi polčas:


90' – Zaključek tekme je minil v čakanju na zaključni pisk glavnega sodnika, saj Chelsea nikakor ni bil zmožen zabiti treh golov, pravzaprav ni bil sposoben zabiti niti enega, kajti Atletico je bil tokrat bolj razpoložena ekipa, ki je pokazala tudi več borbenosti in želje po zmagi, ki jo je na koncu zasluženo dosegla.




72' – 1:3 - Chelsea je poskušal priti do izenačenja, ki bi ga vrnil v igro za finale, a od igre je imel več Atletico, ki je igral bolj poletno od nervoznih domačinov. Tako je kmalu prišlo do nove priložnosti in tudi gola gostov, ki je dokončno odločil tekmo in potnika v finale. Juanfran je po dolgi podaji pritekel v kazenski prostor in podal na drugo stran vrat do Turana, ki je streljal z glavo, a zadel okvir vrat, toda žoga se mu je odbila na nogo in tokrat je bil bolj natančen in tretjič se je zatresla mreža Chelseaja, kar je dokončno utišalo navijače na Stamford Bridgu in domačim nogometašem vzelo voljo za lov na preobrat.


64' – Chelsea je zapravil lepo priložnost za izenačenje, ko je s prostega strela Willian ponovno poslal odličen predložek pred vrata Atletica, David Luiz pa je po strelu z glavo zadel le vratnico.


60' – 1:2 – Atletico je stopil na prag finala, ko je v 60. minuti enajstmetrovko uspešno izvedel Diego Costa. Najstrožjo kazen so gostje dobili upravičeno, zakuhal pa jo je Eto'o. Po visoki podaji v kazenski prostor je bil prvi pri žogi Diego Costa, z zapoznelo reakcijo pa je napadalca Atletica nato podrl Eto'o in sodniku Rizzoliju ni preostalo drugega, kot da pokaže na belo točko.


53' – Do prve priložnosti v drugem počlasu je po osmih minutah le prišel tudi Chelsea, ko je Willian dobro izvedel prosti strel in pred vrata poslal uporaben predložek, v skoku pa je bil najvišji Terry, ki je tudi dobro streljal z glavo, a se je z obrambo izkazal Courtois.


52' – Kljub rezultatskem zaostanku je Chelsea drugi polčas začel nepričakovano zadržano in pobudo je imel Atletico, ki je v 52. minuti prišel do novega strela proti vratom domačih. Z 18 metrov je streljal Tiago, a je Schwarzer dobro posredoval.


47' – Po slabem posredovanju Chelseajeve obrambe je do strela že v drugi minuti nadaljevanja prišel Turan, a je bil preveč v mrtvem kotu, da bi lahko premagal Schwarzerja, ki je žogo uspel odbiti prek vrat.


Prvi polčas:


45' – Po prvem polčasu je bil izid 1:1, kar je napovedovalo zelo zanimiv drugi polčas, saj so morali domači zaigrati še bolj odprto in doseči vsaj en zadetek za pot v finale. V prvih 45 minutah je imel Chelsea nekoliko več od igre, 59-odstotno posest žoge in 6 strelov proti vratom Atletica, medtem ko so gostje ustrelili petkrat.




44' – 1:1 - Še pred koncem prvega polčasa so gostje prišli do še ene priložnosti, ki pa so jo pretvorili v izenačujoči in zlata vreden zadetek v gosteh. Tiago je poslal predolgo žogo v kazenski prostor, ki pa jo je še pred črto ujel Juanfran in jo spretno poslal pred vrata do Adriana, ki jo je zabil v levi zgornji kot domačih vrat in poskrbel za veselje na klopi Atletica.


42' – Atletico je po prejetem golu začel igrati bolj odprto in se pomaknil bližje vratom domačih. Do prve priložnosti za izenačenje je prišel v 42. minuti, ko je po predložku Kokeja s prostega strela do strela z glavo prišel Adrian, a je streljal natančno v roke Schwarzerju.




36' – 1:0 - Chelsea je bil še naprej podjetnejša ekipa in je več časa preživel v napadu kot Atletico, kar se je Londončanom obrestovalo v 36. minuti, ko so prišli do vodstva. Willian je blizu kota preigral dva nogometaša Atletica in zaposlil Azpilicuetto, ta pa je lepo podal v sredino kazenskega prostora, kjer je Torres prišel do strela in tudi s pomočjo enega od nasprotnikov žogo spravil za hrbet Courtoisa.




23' – Chelsea je imel vse večjo terensko premoč in igral vse bolj pogumno, naslednjič pa je uspel ogroziti Courtoisa v 23. minuti, ko je iz avta žogo daleč v kazenski prostor vrgel Ivanović, tam pa jo je spretno ustavil David Luiz, ki si je pripravil strel s škarjicami, a je streljal slab meter mimo vrat Atletica.


15' – Chelsea je v igri brez večjih tveganj z obeh strani do prve priložnosti za ogrozitev gostujočih vrat prišel šele v 15. minuti, ko je dobil prosti strel na robu kazenskega prostora, a je Willian iz zelo obetavnega položaja streljal prek vrat.


10' – Mourinho je v prvo enjasterico uvrstil kar 8 defenzivno usmerjenih nogometašev, kar je nakazovalo, da bodo Londončani ponovno predvsem čuvali svojo mrežo, a so se vseeno postavili precej bolj naprej kot v Madridu in prve minute sta imeli obe ekipi žogo približno enako časa v posesti. Je pa do priložnosti prvi prišel Atletico, ko je v 5. minuti precej z leve strani Koke poslal predložek pred vrata Chelseaja, a je udaril premočno in žoga je zletela proti golu, domače pa sta po slabi reakciji Schwarzerja rešili prečka in nato še vratnica.