"Znova bom med kandidati za predsednika Fife. Moj mandat se sicer končuje, a moja misija še ne," je za Blick dejal 78-letni Blatter, ki z najavo vnovične kandidature ni presenetil, saj se je že več mesecev namigovalo, da bo znova kandidiral za ugledni položaj.

Blatter je na čelu Fife od leta 1998, doslej pa je svojo kandidaturo kot edini protikandidat napovedal le Francoz Jerome Champagne, nekdanji generalni sekretar Fife, ki je organizacijo zapustil leta 2010 in s posvetil diplomatskim nalogam. Francoz je sicer dejal, da če se bo Blatter odločil za vnovično kandidaturo, potem se sam ne bo potegoval za mesto predsednika.

Morebitno kandidaturo bi lahko napovedal tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini, za katerega poznavalci menijo, da je edini kandidat, ki bi na volitvah lahko premagal "večnega" Blatterja. Platini sicer poveljuje Uefi od leta 2007, svojo odločitev za kandidaturo predsednika Fife pa naj bi oznanil po končanem svetovnem prvenstvu v Braziliji 13. julija.