Če bo bavarskemu velikanu v soboto uspelo osvojiti nemško prvenstvo, naj njihovi navijači ne pričakujejo množičnega slavja na münchenskem Marienplatzu, kot tudi ne rdeče-belih zastav in polivanja s pivom v družbi župana.

Četudi se Bayernu v soboto nasmiha prva lovorika po letu 2010, s čimer bodo prekinili dveletno prevlado velikih tekmecev iz Dortmunda, nemški velikan uspehu pred zaključkom sezone ne želi dajati prevelikega pomena. »Hitro se bomo zbrali, odšli domov in od nedelje dalje začeli misliti le na dvoboj z Juventusom. Še na večerjo ne bomo šli,« je izdal izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenige.

Morebitno predčasno slavje v nemškem prvenstvu bo nogometaše Bayerna morda res nekoliko razbremenilo, a njihov predsednik Uli Hoeness jim je dal jasno vedeti, kaj je v letošnji sezoni primarni cilj. »Želimo osvojiti ligo prvakov!«

Visoka pričakovanja prvega moža so po mnenju mnogih povsem upravičena, saj je zadnja lovorika Bayerna v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini stara že 12 let in to kljub temu, da je v zadnjih treh letih v finalu nastopil kar dvakrat.

»Nič ne bi imel proti, če postanemo prvaki bundeslige na domačem stadionu, vendar uspeha zagotovo ne bomo proslavljali. Vsi imamo en sam cilj in to je, da v torek dobro odigramo proti Juventusu,« je povedal Bayernov vezist in nemški reprezentant Bastian Schweinsteiger.

Ali bodo Bavarci, ki so v prvenstvu dobili kar 22 od 26 tekem in imajo pred zasledovalci kar 20 točk naskoka, v soboto že prvaki, je odvisno tudi od njihovega nasprotnika. Hamburg trenutno zaseda osmo mesto in si še kako želi zagotoviti igranje v Evropi, za povrh pa je v izjemni formi tudi njihov prvi zvezdnik Rafael van der Vaart.

Odlične predstave v zadnjem času prikazujejo tudi nogometaši Borussie Dortmund, ki jih prihodnji teden prav tako čaka četrtfinalni obračun v ligi prvakov. Na reprezentančni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu, ki so jo Nemci dobili s 4:1, so zadetke dosegli kar trije člani nemškega prvaka. Marco Reus je dosegel dva gola, Ilkay Gundogan in Mario Göetze pa po enega.