Barcelona in Atletico sta v prvem polčasu španskega derbija prikazala všečen dvoboj. Katalonci so si pripravili več priložnosti, Madridčani pa so začeli odlično. David Villa je že v drugi minuti prišel do strela, a je meril prek domačega gola, še enkrat pa je sprožil v peti minuti, ko je iz zelo ugodnega položaja meril mimo vratnice. Nato je Barcelona zaigrala podjetneje. V 25. minuti je Lionel Messi lepo podal do Andresa Inieste, njegov strel so tekmeci v zadnjem trenutku blokirali. Pet minut pred koncem je Dani Alves z desne podal do Messija, ki je streljal z glavo, z obrambo pa se je izkazal Thibaut Courtois. Katalonci so imeli zadnjo priložnost v 45. minuti, Neymar pa je meril prek gola.

Barcelona je nekoliko bolje začela drugi polčas, vendar je Atletico v 56. minuti zadel. Z razdalje in precej z desne strani se je nenadoma za strel odločil Diego in s pravim evrogolom premagal Joseja Manuela Pinta.

Domačini so nato vse stavili v napad in še bolj pritiskali proti vratom gostov. v 64. minuti je z razdalje sprožil Sergio Busquets, z obrambo se je izkazal Courtois, v 71. minuti pa je za vsaj nekaj olajšanja na Camp Nouu poskrbel Neymar. Iniesta je v prostor podal do Brazilca, ki je z natančnim strelom zadel.

Barca je po golu še naprej napadala, bila bližje drugemu zadetku, vendar je rezultat ostal 1:1, še z nekaj posredovanji pa se je izkazal tudi Courtois, še posebej pri prostem strelu Messija štiri minute pred koncem.

Tudi Bayern iztržil le 1:1

Na Old Traffordu je Manchester United gostil branilce naslova iz Münchna, ki so bili v prvem delu prvega polčasa boljši tekmec, a so rdeči vragi napade uspešno odbili. V osmi minuti je bil nevaren Arjen Robben, deset minut kasneje je poizkusil Franck Ribery, v 21. minuti je strel Rafinhe blokiral Rio Ferdinand, v 31. minuti pa je bil po strelu Robbna na pravem mestu David De Gea. Domači so prvič streljali v 32. minuti, a poizkus Dannyja Welbecka ni ogrozil nemškega gola. Napadalec Uniteda pa je bil precej bolj nevaren v 40. minuti, ko je sam pritekel pred Manuela Neuerja, a ga ni uspel lobati.

Igra se je v drugem polčasu razživela, obe moštvi sta prihajali do priložnosti, United pa je v 58. minuti zadel. Wayne Rooney je iz kota podal v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Nemanja Vidić in iz težkega položaja z glavo zabil za 1:0.

Veselje Angležev je trajalo devet minut, takrat je rezultat izenačil Bastian Schweinsteiger; podajo Rafinhe je Mario Mandžukić vrnil do nemškega reprezentanca, ki je zadel z lepim volejem. Bavarci so vztrajali z napadalno igro, bili nevarnejši, vendar niso zadeli, v 90. minuti pa so ostali brez Schweinsteigerja, ki je dobil drugi rumeni karton.

Jutri bosta na sporedu še prvi tekmi v preostalih dveh četrtfinalnih parih. Real Madrid bo v ponovitvi lanskega polfinala gostil dortmundsko Borussio, PSG pa se bo na Parku princev pomeril s Chelseajem.

Barcelona – Atletico Madrid 1:1 (0:0)


Strelca: Neymar 71.; Diego 56.



Postavi:


Barcelona: Pinto, Dani Alves, Pique (Bartra 12.), Jordi Alba, Mascherano, Busquets, Xavi, Inesta, Fabregas (Sanchez 68.), Neymar, Messi


Atletico M.: Courtois, Miranda, Juanfran, Felipe Luis, Godin, Tiago, Gabi, Turan (Rodriguez 77.), Koke, Villa (Sosa 70.), Costa (Diego 30.)




Manchester United – Bayern 1:1 (0:0)


Strelca: Vidić 58.; Schweinsteiger 67.


RK: Schweinsteiger 90.



Postavi:


Manchester U.: De Gea, Ferdinand, Vidić, Büttner (Young 74.), Jonex, Carric, Valencia, Giggs (Kagawa 46.), Fellaini, Rooney, Wellbeck (Hernandez 85.)


Bayern: Neuer, Lahm, Rafinha, Boateng, Alaba, Schweinsteiger, Martinez, Robben, Ribery, Kroos (Götze 74.), Müller (Manđukić 63.)