A ne le milijonskega prometa, pri Bayernu so veseli tudi vse večjega števila članov. Zdaj jih imajo že več kot četrt milijona. Vsaj po eni statistiki so Bavarci tako že prvi na svetu; po najnovejših podatkih ima klub namreč 251.315 članov, s čimer je prehitel doslej vodilno portugalsko Benfico (235.000).

"Nobenega dvoma ni. Naš Bayern zdaj stoji na tako trdnih temeljih, tako športnih kot gospodarskih, kot še nikoli v zgodovini," je na skupščini kluba v Münchnu dejal zakladnik kluba Jan Christian Dreesen.

Pri financah pa Bayern že dolgo ne pozna rdečih številk. Tudi sinočnje razkrivanje je bilo v zadovoljstvo vsem prisotnim članom - promet v sezoni 2013/14 je znašal rekordnih 528,7 milijona evrov, čisti dobiček pa 16,5 milijona. Največ so klubu prinesle vstopnice (140,8 milijona), pogodbe s pokrovitelji (117,7 milijona), prodaja spominkov in navijaških artiklov (105,2 milijona) in prodaja televizijskih pravic (54,9 milijona). V zadnjem prestopnem roku pa so za okrepitve odšteli 53,6 milijona evrov.

Ob tem se lahko Bayern pohvali, da ima 405 milijonov evrov lastnega kapitala, za nameček pa so v klubu še predčasno poplačali kredit za stadion Allianz Arena in so zdaj, 16 let pred načrtovanim rokom, že lastniki enega najmodernejših nogometnih objektov na svetu.