Barcelona je 10 dni pred včerajšnjo tekmo Atletico nadigrala v španskem prvenstvu in slavila s 3:1, zato so bili Katalonci tudi včeraj veliki favoriti. A za minimalno zmago so se morali tokrat precej potruditi.

Na Camp Nouu so imeli domači pričakovano pobudo in večjo posest žoge, a so stežka prebijali obrambni zid Atletica, v vratih katerega se je dobro odrezal tudi Oblak. Slovenski vratar je klonil šele v 85. minuti, ko je najprej obranil strel Lionela Messija z bele točke, a je nato Argentincu uspelo prvemu priti do žoge in jo poslati v gol. Pred tem se je Oblak izkazal z nekaj obrambami.

Barcelona je z zmago brez prejetega gola v dobrem položaju, da se prebije v polfinale, a jo pred tem gotovo čaka še ena težka tekma z nepopustljivimi nogometaši Atletica. Povratno srečanje v Madridu je na sporedu 28. januarja.

»Dosegli smo dober rezultat, a ta dvoboj še zdaleč ni odločen. Čaka nas še zelo napetih 90 minut. Danes smo proti zelo težkemu nasprotniku opravili odličen posel, tako moramo tudi nadaljevati. Zadovoljni smo z zmago z 1:0, saj je pomembno, da smo ohranili nedotaknjeno mrežo, a to nam vendarle še ničesar ne zagotavlja. Proti Atleticu pa je vedno težko igrati, saj ti pušča zelo malo možnosti, a danes smo igrali dobro in prevladovali na igrišču,« je po tekmi za Canal+ dejal Andres Iniesta, ki je Oblaka poskusil premagati v 74. minuti, a je bil slovenski vratar na pravem mestu.