Na prvem treningu pod vodstvom Martina se je prvič po večtedenskem odmoru ekipi pridružilo tudi deset nogometašev, osem španskih (Valdes, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Xavi, Fabregas in Pedro) in dva brazilska reprezentanta (Neymar in Alves), ki so dobili nekaj dodatnih prostih dni zaradi nastopa na junijskem pokalu konfederacij, medtem ko je preostanek moštva s pripravami začel že pred dnevi in je tudi že odigral dve tekmi, z Bayernom (0:2) in Valerengo (7:0). Deseterica je danes zjutraj najprej opravila zdravniške preglede, nato pa se na zelenici prvič pridružila ostalim soigralcem.

Pred začetkom prvega treninga je novi trener Martino z igralci opravil daljši pogovor in jim predstavil svoje taktične zamisli pred novo sezono.

Največ zanimanja je na prvem treningu seveda požel Neymar, ki ga je Barcelona junija za 57 milijonov evrov kupila od Santosa. Katalonski časnik El Mundo Deportivo piše, da je Brazilcu včeraj dobrodošlico zaželel nihče drug kot Lionel Messi, ki ga je pričakal v klubskih prostorih in ga srčno pozdravil, nato pa je bil njegov osebni vodič po trening bazi Barcelone. Ko je Brazilec spoznal novo okolje, kjer bo v naslednjih letih preživel kar nekaj časa, sta si z Messijem vzela še nekaj minut za pogovor. Vsaj na začetku dobe Messi-Neymar v Barceloni torej vse kaže, da bi njuno sodelovanje lahko obrodilo sadove.