Pri Barceloni so se nekaj časa nagibali k možnosti, da bi zgradili povsem nov stadion, a so na koncu spoznali, da bi bili predvideni strošli (okoli 1,2 milijarde evrov) preveliki in bi lahko ogrozili celo prihodnost kluba. Zato so raje izbrali za polovico cenejšo možnost, prenovo sedanjega stadiona.

Camp Nou bo torej v bližnji prihodnosti dobil novo, modernejšo podobo. Večina tribun bo pokritih, kapaciteta stadiona pa bo povečana na 105 tisoč gledalcev, kar bo tretji največji stadion na svetu. Poleg stadiona bo klub Barcelona prenovil tudi sosednjo dvorano Palau Blaugrana, ki bo v prihodnje sprejela 10 tisoč gledalcev. Poleg prenove stadiona in dvorane bodo v Barceloni uredili tudi okolico in povečali parkirišče, na katerem bo po novem lahko parkiralo 5 tisoč avtomobilov.

Za dokončno prižgano zeleno luč za začetek del na športnih objektih mora sprejeti predlog prenove dobiti potrditev tudi na referendumu, ki je razpisan za 5. in 6. april. Če bodo načrti Barcelone dobili zadostno podporo, kar se bo najverjetneje zgodilo, naj bi se dela začela v maju leta 2017, trajala pa naj bi do februarja leta 2021.

Barcelona naj bi kljub prenovi stadiona svoje domače tekme še naprej igrala na Camp Nouu, saj bodo najobsežnejša dela opravljali izven nogometne sezone.