Ker so pri Barceloni vedeli, da jih bo Neymar drago stal, se je predsedniku Sandru Rosellu in ostalim vodilnim možem kluba zdelo pomembno, da pred drago naložbo dobijo zeleno luč zanjo tudi s strani prvega zvezdnika moštva. A vsi dvomi, da morda Argentinec ne bi odobraval prihoda Brazilca, so bili odveč.

Messi je po poročanju španske Marce namreč zelo pozitivno reagiral na idejo o prihodu Neymarja in je klub še dodatno spodbudil, naj stori vse, da bo Brazilec postal novi član Barcelone. Najboljši igralec zadnjih let na svetu se očitno dobro zaveda, da klub nujno potrebuje dobrega napadalca, saj bo težko tudi v prihodnje sam nosil vse breme glede zabijanja golov. V letošnji sezoni je namreč Messi zaman čakal na prebujenje katerega od soigralcev, ki so mu delali družbo v napadu, saj Pedro, David Villa in Alexis Sanchez niso izpolnili pričakovanj – skupaj so v pravkar končani sezoni dosegli le 37 golov, medtem ko je Messi zadel 60-krat. S prihodom Neymarja naj bi se stvari na tem področju le premaknile na bolje, zato je s prvo okrepitvijo Barcelone pred novo sezono Messi zelo zadovoljen in ji nikakor ni nasprotoval.

Seveda pa je vodstvo Barcelone podobno pot ubralo tudi na drugi strani, saj so se pred sklenitvijo dogovora s Santosom usedli z Neymarjem in mu povedali, da bo tudi v prihodnje Messi nedvomno glavni igralec ekipe. Mladi Brazilec je to mirno sprejel in (vsaj zaenkrat) nima namena rušiti klubske hierarhije.