»Klub je prejel rezultate raziskave. Naše prvo spoznanje je, da končna odločitev še ni sprejeta. Gre za zapleteno tematiko, ki jo sestavljajo številni elementi, odločitev pa je ključnega pomena, saj vpliva na prihodnost stadiona v naslednjih 50 letih. Odločitev bomo sprejeli januarja,« je na novinarski konferenci povedal tiskovni predstavnik Barcelone Toni Freixa.

Kot so razkrili pri Barceloni, razmišljajo o dveh možnostih. Prva je prenova legendarnega Camp Noua, druga pa izgradnja popolnoma novega stadiona. »Ali bomo zgradili nov stadion v mestnem predelu Diagonal, ali pa popolnoma preuredili staro prizorišče. Odločitve še nismo sprejeli, lahko pa razkrijem, da bo nov športni objekt sprejel 105 tisoč ljudi in bo pokrit. Ko se bo klub odločil, kaj storiti, bo sklical referendum. Najpomembnejše dognanje po opravljeni študiji je, da rabimo nov stadion,« je dejal tiskovin predstavnik.

Finančnih podrobnosti projekta Freixa sicer ni želel razkriti, a je zatrdil, da ta ne bo ogrozil obstoj kluba. »Nikoli se ne bi spustili v ta projekt, če bi predstavljal tveganje za finančni obstoj kluba. Obe možnosti sta izvedljivi na tehnični, finančni in urbanistični ravni,« je še povedal Freixa in za konec pristavil, da načrti ne bodo vplivali na prvo moštvo in preostalo osebje kluba, saj bo ekipa še naprej domače tekme igrala na trenutnem stadionu.

Ko bo novo domovanje Kataloncev dokončano, bo postalo tretji največji športni objekt na svetu. Več gledalcev namreč sprejmeta zgolj še Stadion prvega maja v Severni Koreji (150.000 gledalcev) in pa stadion Saltlake v Calcuti (120 tisoč gledalcev).