Veliki tekmec iz španske prestolnice je lani osvojil neverjetnih sto točk, Barcelona pa jih ima po nedeljski zmagi proti Valladolidu na Camp Nouu šest manj. Če želijo Katalonci izenačiti rekord morajo tako v mestnem derbiju premagati Espanyol, nato pa še doma Malago.

Na tekmi proti Valladolidu je bilo sicer na stadionu. le nekaj čez deset stopinj Celzija, obenem pa je močno deževalo. Močna nevihta je odgnala navijače, saj je predajo pokala za dvaindvajseti španski naslov videlo le 56.055 od možnih 99.354 navijačev, kar je najmanj v sezoni. V nenavadnem vremenu in vzdušju v katalonski prestolnici tako ni bilo pričakovanega rajanja po tekmi, v kateri so zadetke dosegli Pedro (21.) in Marc Valiente (42.) iz avtogola za domače ter Victor Perez (89./11-m).

Prestižni pokal je po tekmi s strani predsednika lige Angela Villarja v roke prejel kapetan Carles Puyol, ki je nemudoma poiskal trenerja Tita Vilanovo in soigralca Erica Abidala, ter jima predal lovoriko. Pokal sta tako dvignila strateg in branilec, ki sta se v letošnji sezoni spopadala s hudo boleznijo.

»Želimo se zahvaliti za vajino podporo. Osvojili smo ligo, a najpomembneje je, da sta z nami Abidal in Tito. Naslednjo sezono si želimo še več,« je dejal Puyol ter za svojo gesto in izrečene besede požel bučen aplavz navijačev.