Hossain je v soboto pred stadionom v mestu Magura na zahodu Bangladeša razkril kar 3,5 kilometra dolgo nemško zastavo in s tem požel navdušenje tudi tamkajšnjega nemškega veleposlaništva. »3,5-kilometrska zastava je stadion obkrožila kar štirikrat, ta zares izjemen dogodek pa si je prišlo ogledati več sto ljudi,« je sporočila tiskovna predstavnica nemškega veleposlaništva v Bangladešu.

Dogodka se je udeležil tudi namestnik nemškega veleposlanika v Bangladešu Ferdinand von Weyhe in 65-letnega Hossaina nagradil z dosmrtnim članstvom v uradnem navijaškem klubu nemške izbran vrste, nogometno žogo, nemškim dresom in certifikatom hvaležnosti.

Kot poroča tiskovna agencija AFP, je Hossain goreč navijač nemške reprezentance postal, potem ko je bolehal za žolčnimi kamni, pozdravil pa se je po zaslugi nemških homeopatskih zdravil. »Zastavo sem začel izdelovati po koncu mundiala leta 2006. Povečal sem jo za SP leta 2010, za tokratni turnir pa sem dodal še nekaj blaga. Sedaj je dolga kar 3,5 kilometra,« je razkril Hossain, ki se sicer preživlja kot kmet, izdelava zastave pa ga je do sedaj stala okoli 2200 evrov. »Zastava bo pravi hit, če Nemčija osvoji svetovno prvenstvo,« je še dejal Hossain.