V reviji so Balotellija opisali kot najbolj zanimivega človeka v svetu nogometa, ki predstavlja novo, sodobno Evropo in izpostavili absurdnost njegove nacionalne identitete. Igralec Milana je namreč kljub dejstvu, da je bil rojen v Italiji in celo igral za italijansko izbrano vrsto, državljanstvo prejel šele, ko je postal polnoleten.

»To je neumen zakon. V Italiji sem preživel 18 let in še vedno nisem bil Italijan. Zato upam, da bodo vsi, ki so se znašli v podobnem položaju kot jaz, postali Italijani mnogo prej kot je to uspelo meni,« je povedal Balotelli, ki se je sicer rodil ganskima staršema, a odraščal v italijanski rejniški družini.

Italijanska ministrica za integracijo, Cecile Kyenge, se že trudi spremeniti nesmiseln zakon, s čimer želi otrokom rojenim v Italiji, zagotoviti državljanstvo. »Sedaj v državo prihaja precej več imigrantov, zato nisem več sam,« je dejal napadalec.

Mladi nogometni zvezdnik je nekaj besed namenil tudi problematiki rasizma v nogometu in novemu pravilu, ki klube kaznuje, če igralci zaradi rasističnih žaljivk zapustijo igrišče. »Zgolj zaradi tega neumnega pravila bom ostal na zelenici,« je pogovor zaključil 23-letnik.