Balotelli, ki se je pred pričetkom mundiala v Braziliji že priključil italijanski izbrani vrsti, je v torek v bližini Firenc treniral s svojimi reprezentančnimi kolegi. Trening, ta je bil odprt za javnost, si je ogledalo tudi lepo število navijačev. Med njimi se je znašel tudi neznanec, ki mu očitno ni bilo po godu, da je temnopolti napadalec Milana član moštva, zato mu je namenil neprimerno in rasistično opazko.

Balotellija je dejanje neotesanca pričakovano vznemirilo, hujši incident pa je preprečila policija, ki je navijačem naročila, da se razidejo. »Po končanem treningu smo se o tem pogovorili z Mariom, ki se je strinjal z nami, da takšnim dogodkom ne želimo dajati prevelikega pomena. Na srečo se je Mario na vse skupaj odzval nadvse mirno,« je neprijeten dogodek komentiral napadalec Torina Ciro Immobile.

Italija bo sicer na svetovnem prvenstvu v Braziliji igrala v skupini D z Urugvajem, Kostariko in Anglijo. Njihov selektor Cesare Prandelli je v torek sedmi sili samozavestno zatrdil, da so njegovi izbranci več kot sposobni zaigrati v velikem finalu, a le, če bodo dali ekipnim ambicijam prednost pred lastnimi. »Igralci se morajo osredotočiti na ekipo in ne nase,« je dejal 56-letnik, ki bo končni seznam potnikov za Brazilijo objavil 2. junija.