Po nekaj tednih ugibanj o tem, kje bo Balotelli nadaljeval svojo kariero, je včeraj dokončno postalo jasno, da se po letu in pol res vrača na Otok, saj ga je Milan za 20 milijonov evrov odškodnine prodal Liverpoolu. Z redsi je »Supermario« podpisal triletno pogodbo, ki mu bo na teden prinesla 100 tisoč evrov.

»Zelo sem srečen. Pogovarjali smo se o možnosti prihoda v Liverpool in sedaj sem res tukaj. Prišel sem v enega najboljših angleških klubov, nogomet pa je tukaj na zelo visoki ravni, zato se že veselim igranja,« je Balotelli navdušen nad novo avanturo v svoji karieri.

Tudi pri Liverpoolu bo Balotelli nosil dres s številko 45, kot ga je nazadnje v Angliji pri Cityju. Včeraj je že imel priložnost ponovno okusiti vzdušje v angleškem nogometu, ko se je Liverpool podal na težko gostovanje ravno k Cityju, aktualnemu prvaku, Balotelli pa se je po podpisu pogodbe z redsi namreč prav tako odpravil na Etihad, kjer je pred leti preživel sezono in pol. Italijanskega napadalca so na tribunah doletele tudi številne zbadljivke, a se je odzval le z nasmehom.

(Foto: Reuters)

Jovetić potopil Liverpool

Ga je pa smeh minil ob ogledu tekme, saj je Liverpool doživel visok poraz, čeprav v nekaterih delih tekme ni igral slabo, boljšega izida ga je stala predvsem slaba obramba. City je izkoristil prvo veliko priložnost na tekmi v 41. minuti, za vodstvo domačih je poskrbel Stevan Jovetić, ki je kaznoval nezbranost in napako gostujočih branilcev. Reprezentant Črne gore je nato po lepi akciji s Samirjem Nasrijem zadel še v 55. minuti in tehtnico že močno nagnil na stran domačih. V 68. minuti je Edina Džeka zamenjal Sergio Agüero, Argentinec pa je po vsega 23 sekundah na igrišču že zatresel mrežo nasprotnika in povišal na visokih 3:0 ter dokončno odločil tekmo. Liverpool je v zaključku sicer pritiskal proti vratom domačih in je s pomočjo avtogola Pabla Zabalete tudi znižal izid na 1:3, a več od tega varovancem Brendana Rodgersa ni uspelo in sprijazniti so se morali s prvim prvenstvenim porazom v novi sezoni.