Za laskavo priznanje se v letošnji sezoni potegujejo Robin van Persie, Michael Carrick, Juan Mata, Eden Hazar, Luis Suarez in Gareth Bale.

Lani je bil za najboljšega izbran van Persie, ki je tudi tokrat med favoriti. Odlični nizozemski napadalec Uniteda je v premier ligi za rdeče vrage dosegel številne odločilne gole, ki bodo najverjetneje naslov prvaka vrnili na Old Trafford, s Suarezom pa se bori tudi za prvo mesto na listi strelcev. Ob 21 golih je učinkovito podajal tudi soigralcem, saj je zbral 8 asistenc.

Liverpoolov Suarez je že kar nekaj časa na prvem mestu liste strelcev v premier ligi, vseh 22 golov pa je zabil iz igre ali s prostih strelov, nobenega pa z enajstih metrov (van Persie je izkoristil dve enajstmetrovki, op. a.). Proti Urugvajcu govori predvsem njegovo nešportno obnašanje na igrišču in slabi rezultati Liverpoola, ki se ponovno ni uspel približati vrhu in bo prihodnjo sezono verjetno celo brez nastopa v evropskih pokalih.

Tottenhamov Bale, ki je bil za najboljšega igralca izbran že leta 2011, ima za seboj izjemno sezono in je prvi favorit za osvojitev priznanja tudi letos. Valižan je za Tottenham na 27 prvenstvenih tekmah dosegel kar 17 golov (tretji strelec premier lige, op. a.), čeprav ni napadalec, odlično pa je igral tudi v dresu Walesa.

Tudi Mata je že vso sezono v dobri formi in je bil vselej eden najboljših mož Chelseaja. V prvenstvu je na 29 tekmah dosegel 10 golov in 11 asistenc, njegov klubski soigralec Hazard pa je na 30 tekmah dosegel 8 golov in 9 asistenc.

Največje presenečenje na seznamu nominirancev je Carrick, ki je bil v preteklosti deležen številnih kritik, letos pa je v udarni enajsterici Alexa Fergusona skoraj nezamenljiv, saj je v angleškem prvenstvu v tej sezoni izpustil le eno tekmo.

Ime, ki bi se lahko znašlo na seznamu, a se presenetljivo ni, pa je španski napadalec Swanseaja, Michu, ki je v svoji krstni sezoni v premier ligi dosegel že 17 golov in si z Baleom trenutno deli tretje mesto med strelci.