Ker je bil Katarec tudi član izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze (Fifa), so delegati na skupščini v malezijskem Kuala Lumpurju izbirali tudi novega azijskega člana v tem telesu svetovne nogometne organizacije.

Na to mesto je bil izvoljen šejk Salman, ki je prejel 28 glasov, deset več od edinega protikandidata Katarca Hassana al Thawadija. Enako prepričljivo je bahrajnski šejk zmagal v glasovanju za predsednika azijske zveze, saj je že v prvem krogu prejel zadostno večino 33 od 46 možnih glasov. Njegova protikandidata sta bila podpredsednik azijske zveze Yousef al Serkal iz Združenih arabskih Emiratov in Worawi Makudi s Tajske, sicer član izvršnega odbora Fife.

Tako kot njegovega predhodnika tudi bahrajnskega šejka bremeni nič kaj brezmadežna preteklost, saj je tarča kritik nevladnih organizacij za človekove pravice, da je v domačem Bahrajnu vodil politično čisto proti nogometašem in športnim funkcionarjem med pro-demokratičnimi protesti leta 2011. Šejk Salman je bil izvoljen za skrajšan mandat do leta 2015, ko bi se mandat iztekel bin Hammamu, če ne bi odstopil.

Po izvolitvi je šejk Salman zavrnil vse očitke, povezane z domnevnim kršenjem človekovih pravic v Bahrajnu, češ da so povsem neutemeljeni: "S tem nimam nobenih težav. Odgovoril bom na vprašanja, povezana s tem. Vendar pa imam jaz eno vprašanje. Govorite o očitkih, vendar pa vas jaz sprašujem, ali imate dokaze? Če ima kdorkoli dokaze, da je nogometna zveza v Bahrajnu kršila statuta Fife ali AFC, naj jih predloži. Sicer pa preidimo na naslednje vprašanje."

Skupščine AFC se je udeležil tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter, ki je čestital novoizvoljenemu predsedniku, azijsko zvezo pa je pozval, naj v tem trenutku združi vse svoje sile za uspešno skupno prihodnje delovanje.