Za napadalca, ki bo v napadu predstavljal konkurenco hrvaškemu golgeterju Mariu Mandžukiću in Mehičanu Raulu Jimnezu, je po poročanju tujih medijev zanimanje pokazal tudi Arsenal. Sedemindvajsetletni nogometaš je na stadion Vicente Calderon prišel iz italijanskega prvoligaša Torina, aktualni španski prvak pa je zanj odštel 20 milijonov evrov.

Cerci je za torinski klub igral zadnji dve sezoni in zanj na 70 tekmah dosegel 21 golov. Pred tem je branil tudi barve Fiorentine, Rome, Brescie in Atalante. »To je dobra novica za vse nas. Cerci je bil ena od naših prioritet pred sezono,« je za klubsko spletno stran sporočil športni direktor Atletica, Jose Luis Perez Caminero.

Cerci, ki je bil tudi član italijanske nogometne reprezentanca na nedavnem svetovnem prvenstvu v Braziliji, je za Atletico podpisal triletno pogodbo.

Falcao na Old Traffordu

Klub je zamenjal tudi kolumbijski zvezdnik Radamel Falcao. Napadalec bo to sezono kot posojen igralec igral za Manchester United.

Rdeči vragi so za prihod Kolumbijca na Old Trafford francoskemu prvoligaši plačali 15 milijonov evrov, nogometaša pa sedaj pred prestopom loči zgolj še zdravniški pregled.

Osemindvajsetletni zvezdnik se je januarja hudo poškodoval, zaradi poškodbe kolena je izpustil tudi minulo svetovno prvenstvo v Braziliji, letos v novi sezoni pa je na treh tekmah francoskega prvenstva dosegel že dva zadetka.

Posojen tudi Javier Hernandez

Kot posojen igralec bo do konca sezone igral tudi nogometaš Manchester Uniteda Javier Hernandez. Mehiški reprezentant bo zaostril konkurenco v napadu madridskega Reala, ki je Manchester Unitedu zanj odštel dva milijona evrov.

Kolikšna bo plača 26-letnika, ki pri Unitedu na sezono zasluži šest milijonov evrov, ni znano. Španski mediji sicer pišejo, da bo Hernandez, če uspešno prestane zdravniški pregled, navijačem kraljevega kluba predstavljen v naslednjih urah.

Kurtić Sassuolo zamenjal za Fiorentino

Nove delodajalce ima tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki pa ostaja v italijanski serie A, saj se iz Sassuola seli k Fiorentini, kjer si kruh služi tudi njegov reprezentančni kolega Josip Iličić. Vijoličasti iz Firenc so si ga izposodili za eno sezono, po kateri ga bodo lahko odkupili za 5 milijonov evrov. Oba Slovenca pa čaka hud boj za mesto v postavi, saj ima Fiorentina že precej igralcev na sredini igrišča, včeraj pa se je okrepila tudi s Hrvatom Milanom Badljem.

Tudi Richards novi član Fiorentine

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Micah Richards bo kariero nadaljeval na Apeninskem polotoku. Nogometaš angleškega prvoligaša Manchester Cityja se je pridružil italijanski Fiorentini, so danes potrdili v klubskem vodstvu. Šestindvajsetletnik je minulo sezono v premier ligi za angleškega prvaka zbral le deset nastopov.

Milan si je po Torresu iz Chelseaja sposodil še enega igralca, iz Parme pa kupil Biabianyja

Milan in Chelsea sta včeraj sklenila dogovor o dveletni posodi Fernanda Torresa, po njegovi poti pa se na San Siro danes seli tudi nizozemski vezist Marco van Ginkel, le da bo posojen le za eno leto. 21-letnik je v London prišel lani iz Vitesseja, a je bil zaradi poškodbe kolena večino leta odsoten z igrišč.

Milančane pa je danes okrepil tudi 26-letni napadalec Jonathan Biabiany, ki je nazadnje igral za Parmo. V obratni smeri se seli 32-letni Cristian Zaccardo.

Abel Hernandez iz Palerma na Otok

Angleški prvoligaš Hull City je sporočil, da je dosegel dogovor glede prestopa urugvajskega reprezentanta Abela Hernandeza, ki prihaja iz Palerma, kjer je igral od leta 2008. Najboljšo sezono je imel 24-letni napadalec llani, ko je v serie B na 28 tekmah dosegel 14 zadetkov in s tem izdatno pomagal Sicilijancem, da so se uspeli vrniti med prvoligaše.

Urugvajec je s tigri sklenil triletno pogodbo, Hull City pa je zanj Palermu plačal 12 milijonov evrov odškodnine, kar je najdražja okrepitev v zgodovini tega kluba.

Mitroglou znova v Olympiakos

Napadalec grške nogometne reprezentance Kostas Mitroglou se je vrnil v vrste grškega prvaka Olympiakosa iz Pireja, kjer bo to sezono igral kot posojeni nogometaš angleškega drugoligaša Fulhama. Mediji ocenjujejo, da bodo pri Olympiakosu za Mitroglouja za eno sezono Fulhamu odšteli 2,5 milijona funtov.

Šestindvajsetletnik se je Fulhamu pridružil januarja za kar 12,4 milijona funtov, vendar pa so 26-letniku poškodbe preprečile, da bi londonski ekipi pomagal do obstanka v elitnem prvenstvu premier league.

Celjani iz Rijeke pripeljali Orešića

Hrvaški nogometaš Mislav Oršić bo do konca sezone kot posojen igralec hrvaškega prvoligaša Rijeke nastopal v slovenskem prvenstvu za Celje. Oršić, ki je v minuli sezoni igral v drugoligaškem italijanskem prvenstvu serie B, se najbolje znajde na obeh krilnih položajih, so sporočili iz celjskega kluba.

"Dobil sem veliko informacij, da je Celje zelo zdrava nogometna sredina, ki velja za odlično odskočno desko za mlade nogometaše. Zavedam se svoje odgovornosti, hkrati pa sem tudi zelo motiviran, da v rumeno-modrem dresu prikažem vse svoje nogometno znanje in pomagam moštvu do dobrih rezultatov," je dejal Oršić.

V Mariboru nov Izraelec

Tik pred koncem poletnega prestopnega roka so precej dejavni tudi pri slovenskemu prvaku Mariboru. Potem ko so v klubu uradno potrdili prihoda vratarja Matka Obradovića in nadarjenega ofenzivnega vezista oziroma napadalca Martina Kramariča iz Krke, se bo novim članom lige prvakov pridružil še izraelski napadalec Dudu Biton, poroča ekipa24.si.

Šestindvajsetletni Biton bo v Mariboru igral kot posojen nogometaš belgijskega Standarda. Pred tem je bil posojen že Alcorconu in Apoelu, bil je član Charleroija (posojen Wisli), Maccabija Haife, Maccabija Tel Aviva, Hapoela Ra'anane in Hapoela Petah Tikve.

Biton se bo v Ljudskem vrtu pridružil Sintayehuju Sallalichu, ki ima prav tako izraelsko državljanstvo.