Če se po jutru dan pozna, bo Arsenal v prihajajoči sezoni še kako resen tekmec za naslov angleškega prvaka. Varovanci trenerja Arsena Wengerja so sezono pričeli na najboljši možen način in s kar 3:0 odpravili angleškega prvaka Manchester City.

Sinje modri, ki so tekmo pričeli brez enega samega angleškega nogometaša, so prvi zadetek prejeli v 21. minuti. Med strelce se je vpisal Santi Cazorla, ki je s 16 metrov z diagonalnim strelom žogo poslal v malo mrežico vratarja Willyja Caballera. Topničarji so prednost podvojili v 42. minuti, po natančni podaji Yaye Sanoga pa se je zadetka veselil Aaron Ramsey.

Valižan je sodeloval tudi pri tretjem zadetku svojega moštva v 62. minuti, potem ko je z asistenco zaposlil Oliverja Girouda. Francoz je svojo levico zapretil s približno 20 metrov in okroglo usnje poslal pod prečko povsem nemočnega Cityjevega čuvaja mreže.

»Sporočilo, ki smo ga želeli dati tekmecem, je, da smo pripravljeni. Gre za največjo tekmo pred pričetkom sezone in test smo uspešno prestali. Čeprav smo premagali prvake, pa to še ne pomeni, da bo naslov prvaka sedaj pripadel nam. Na žalost ne gre tako,« je po tekmi dejal Arsenalov vezist Jack Wilshere, njegov soigralec Ramsey pa je dodal: »Na tekmo smo se dobro pripravili. Vse je bilo poplačano z zmago 3:0, tekmec pa se nam v prvih 25 minutah ni sploh ni uspel približati.«

»V celoti gledano je bila to ekipna predstava. Ljudje, ki spremljajo premier ligo so lahko navdušeni, saj v njej nastopa res veliko močnih moštev,« pa je ocenil Wenger.