Topničarji nadaljujejo z nakupi izvrstnih nogometnih asov. Po Alexisu Sanchezu, ki je prišel iz Barcelone, se je Londončanom iz Reala sedaj pridružil še Samir Khedira. Otočani so za nemškega reprezentanta odšteli 25 milijonov evrov, obe strani pa sedaj čakata zgolj še na privoljenje nogometaša.

Real z novim vratarjem

Z novo okrepitvijo se medtem lahko pohvalijo tudi pri kraljevem klubu. Real je iz Levanteja namreč pripeljal vratarja Keylorja Navasa, za katerega naj bi se zanimal tudi Bayern München. Španski velikan je za 27-letnega reprezentanta Kostarike odštel 10 milijonov evrov, kolikor je tudi znašala njegova odkupna klavzula v pogodbi.

Tello za dve sezoni k Portu

Španki nogometni prvoligaš Barcelona je svojega napadalca, 23-letnega Cristiana Tella, za dve sezoni z možnostjo odkupa posodil na Portugalsko k Portu, je danes sporočil katalonski klub. Blaugrana bo prejela dva milijona evrov, po letu dni pa tudi lahko prekine pogodbo in Tella priključi nazaj katalonski ekipi.

M'Villa odslej za Inter

Francoski vezist Yann M'Villa je novi član nogometnega kluba Inter iz Milana. Njegovi dozdajšnji delodajalci v Kazanu in uprava kluba iz Lombardije sta se dogovorila, da bodo Rusi nogometaša posodili Italijanom, poroča agencija Hina.

Štiriindvajsetletni M'Vila bo v Italiji zanesljivo igral eno sezono, nato pa bo imel Inter priložnost, da temnopoltega Francoza od Kazana odkupi.

Po poročanju medijev gre za enega najboljših francoskih mladih nogometašev, ki bi za Francijo moral igrati tudi na svetovnem prvenstvu v Braziliji, a tem ni zaigral, saj ima zaradi neprimernega vedenja v reprezentanci 16-mesečni suspenz.

Demba Ba zapušča Chelsea, na Stamford Bridge prihaja Filipe Luis

Napadalec senegalske nogometne reprezentance in dosedanji član londonskega Chelseaja Demba Ba bo kariero najverjetneje nadaljeval pri turškem Bešiktašu, ki je danes potrdil, da se s članom modrih pogaja o prestopu.

Devetindvajsetletnika, ki v angleškem prvenstvu ni veliko pokazal, v Carigradu pričakujejo že danes, kjer ga čaka zdravniški pregled, so potrdili pri turškem klubu. Za zdaj še niso sporočili, ali bo šlo le za enoletno posojo ali bodo napadalca odkupili. Turški mediji ocenjujejo, da je na mizi ponudba za deset milijonov evrov.

Po napadalcu Diegu Costi se iz Atletico Madrida na Stamford Bridge seli branilec Filipe Luis. Brazilec bo na levem boku londonskega kluba zapolnil vrzel, nastalo po odhodu Ashleyja Cola k italijanski Romi.

Za 28-letnega Luisa, ki je k Atleticu prišel leta 2010 iz Deportiva La Corune, bodo Londončani po navedbah otoških medijev Špancem odšteli približno 25 milijonov evrov odškodnine. Pred dejanskim prestopom mora Brazilec opraviti še zdravniški pregled.

Filipe Luis, ki je doslej zbral štiri nastope za brazilsko reprezentanco, je z Atleticom ob naslovu španskega prvaka osvojil še španski pokal (2013) in evropsko ligo (2012).