Na nedeljski tekmi pri Evertonu (2:2) je Giroud odigral pomembno vlogo, saj je na začetku drugega polčasa ob izidu 2:0 za domače zamenjal Alexisa Sancheza, v 90. minuti pa z golom poskrbel za izenačenje in Londončanom prinesel točko, od katere so še nekaj minut pred koncem izgledali precej oddaljeni.

Toda kmalu po tekmi je dobra volja Francoza po zadetku zbledela, saj je zaradi bolečin v gležnju odšel na pregled, zdravniki pa so odkrili, da ima zlomljeno kost. Čeprav Giroud velja za nogometaša, ki po poškodbah hitro okreva, bo zaradi zloma kosti tokrat odsoten vsaj dva meseca, verjetno okoli 10 tednov.

Poškodba Girouda bo Wengerju povzročila še nekaj dodatnih sivih las, saj ima sedaj od uveljavljenih napadalcev za jutrišnjo tekmo proti Bešiktašu na voljo le Sancheza, ki pa je daleč od optimalne forme, ni pa niti fizično pripravljen za igro vseh 90 minut. Poleg Čilenca sta v moštvu Wengerja od napadalcev na voljo za igro le še dva neizkušena, a talentirana mladca, Yaya Sanogo in Joel Campbell, in zanimivo bo videti, če bo komu od njiju francoski strateg jutri zaupal igranje od prve minute. Arsenal po remiju na prvi tekmi v Carigradu (0:0) doma mora skoraj nujno zmagati ...