Arsenal, ki je prvo tekmo v Carigradu proti Fenerbahčeju dobil s 3:0, je v 25. minuti v vodstvo popeljal Aaron Ramsey. Slednji je bil še enkrat uspešen v 73. minuti.

Austria Dunaj si je na gostovanju v Zagrebu priigrala prednost z 2:0, že v peti minuti pa se je znašla v zaostanku. Avtogol je zabil Florian Mader. Na 1:1 je poravnal Marcelo Brozović, drugi gol za Dinamo pa je dve minuti pred koncem prvega polčasa zabil Junior Fernandes. V 70. minuti je za 3:1 za Dinamo zadel Fatos Beqiraj, a hrvaško veselje ni dolgo trajalo, saj je v 83. minuti zadel Roman Kienast. Dare Vršič ni bil niti na klopi avstrijskega moštva.

Basel je na prvi tekmi v gosteh visoko s 4:2 premagal Ludogorec Razgrad, pot v skupinski del lige prvakov pa je v 11. minuti potrdil Fabian Frei. Na 2:0 je deset minut pred koncem povišal Philipp Degen. Roman Bezjak je za Ludogorec odigral celo tekmo.

Legia Varšava in Steaua Bukarešta sta se pred tednom dni razšla z rezultatom 1:1. Že v osmi minuti je za Legio zadel Nicolae Stanciu, dve minuti kasneje je na 2:0 povišal Federico Piovaccari, rezultat pa je znižal Miroslav Radović. Končni rezultat 2:2 je v 94. minuti postavil Jakub Rzezniczak. Marko Šuler je celotno tekmo sedel na klopi za rezerviste.

Schalke je na domačem igrišču na prvi tekmi proti Paoku iz Soluna igral 1:1, za nemškega predstavnika pa je v 43. minuti zadel Adam Szalai. Za izenačenje je v 53. minuti poskrbel Stefanos Klaous Athanasiadis. V 67. minuti je za navdušenje nemških navijačev poskrbel Julian Draxler. Grki se niso predali, v 79. minuti so zadeli prek Kostasa Katsouranisa, a je njihovo upanje dokončno pokopal Draxler, ki je zadel v 90. minuti.

V torek bo napredovanje v skupinski del lige prvakov lovil Maribor, ki se bo ob 20.45 v Ljudskem vrtu pomeril z češko Viktorio Plzen. Zenit St. Peterburg se bo pomeril s Pacos Ferreiro, Milan čaka obračun s PSV iz Eindhovna, klubom Tima Matavža. Celtic Glasgow bo doma pričakal Šahtar iz Karagande, Real Sociedad pa Olympique Lyon.