Matej Mavrič:

Niso bile zaman izrečene besede, da so Mariborčani v zadnjih letih rasli s tekmami, ki so jih izgubljali v zadnjem delu kvalifikacij za ligo prvakov. Na tistih tekmah so se učili, zdaj dokazujejo, da so zrel evropski klub. Prepričan sem, da bodo tudi proti Chelseaju pokazali svojo moč, predvsem na domačem igrišču. Igrali so povsem brez strahu, s polno mero samozavesti in z veliko željo prikazati, kaj zmorejo. Dokazali so, da se v Sloveniji s strukturnim delom da veliko narediti. V zadnjih letih so odigrali veliko dobrih tekem, ta s Schalkejem pa je ena tistih, ki jih bomo še dolgo gledali. Pokazali so, da so konstanten evropski klub in ne muha enodnevnica. Vsi se lahko ogromno naučimo od njih. Če se postavijo struktura, red in disciplina, je v nogometu možno vse. K temu so pripomogle izkušnje, ki si jih je športni direktor Zlatko Zahović nabiral skozi kariero. Poznam fante, med njimi vlada izjemen kolektivni duh. Pri njih vidim veliko optimizma. Tudi sam sem optimist, da lahko s kančkom sreče presenetijo še bolj. In zakaj se ne bi uvrstili v osmino finala?

Marko Simeunović:

Veselje se vrača v Maribor. Prinašajo ga nogometaši, ki so taktično igrali odlično. Vsi imamo v glavi naše sosede, nogometaše Dinama, ki so igrali v ligi prvakov, pa so bili topovska hrana, medtem ko je zgodba Maribora povsem drugačna. Slovenski prvaki osvajajo točke, igrajo fantastično, taktično dovršeno, borijo se do zadnje minute … Težko najdeš ekipo, ki ne naredi napak. Na vsej tekmi so storili le eno, zato niso zmagali, ampak to se pač dogaja. Če teh napak ne bi bilo, bi bili ob boku vsem velikim klubom. Danes ni več tako velikih razlik med klubi kot nekoč, kar dokazujejo tudi rezultati. Pri golu Schalkeja Jasmin Handanović ni naredil napake, celo odlično je reagiral. Kaj lahko pričakujemo v nadaljevanju? Pustimo se presenetiti, vse je še odprto. Prej smo sanjali ligo prvakov, zdaj sanjamo še kaj več. Jemo smetano s torte, lahko se le obližemo.

Sašo Udovič:

Maribor je opravil odlično delo. V prvih desetih, petnajstih minutah je igral Schalke klasično široko, Maribor pa ni vzpostavil ravnotežja. Takrat je dobro branil Jasmin Handanović, obramba je bila zelo solidna, Schalke ni imel veliko priložnosti. Potem so Mariborčani domačinom nekajkrat ušli, zato so postali vse bolj samozavestni. Bolj je bil Maribor nevaren, bolj so Nemci delovali nezanesljivo. Ker je Maribor odlično pokrival na svoji polovici, so lahko prodirali le prek bokov. Čeprav je imel Schalke več časa žogo v svoji posesti, je bil Maribor bolj nevaren, gol pa so si praktično zabili sami. Če bi zmagali, bi naredili ogromen korak k tretjemu ali drugemu mestu, a je še vse odprto. Maribor je bil v vseh elementih na visoki ravni. Ob koncu je bilo vidno, da so slovenski prvaki želeli doseči še en gol. Schalke je bil zrel za poraz, točka pa je velik uspeh.