Memi Bečirović, nekdanji selektor Slovenije, danes Irana: Slovenija je res dobila zelo dobro in zelo lahko skupino, v kateri lahko postavi dobre temelje za nadaljevanje prvenstva, in tudi skupina, s katero se križa, prinaša premagljive tekmece. Dobro bi bilo, če bi čim bolje začeli prvenstvo, torej s čim večjim številom zmag, ki bi Sloveniji prinesle ugodnejšega tekmeca iz skupine C. Sicer pa je tudi res, da na svetovnem prvenstvu ni nekega pravila, da ti dober začetek pomaga kasneje, edina prava filozofija je zmagati na prav vsaki tekmi. Veseli me, da je na čelu reprezentance znova Jure Zdovc. Gre za pravo rešitev, kar se bo gotovo poznalo že na prvenstvu v Španiji. Je vrhunski strokovnjak, za nameček maksimalno motiviran, zato sem prepričan, da lahko Slovenija poseže visoko. Še največja težava bi lahko bile morebitne odpovedi fantov in pa poškodbe. Vesel sem, da se kot selektor Irana v skupini ne bom pomeril s Slovenijo, saj nerad igram proti svoji državi, bodo pa Španci, Francozi in Brazilci velik izziv.

Rašo Nesterović, nekdanji reprezentant: To, kar piše na papirju, je eno, realnost pa je nekaj drugega. Lahko zasedemo prvo ali drugo mesto v skupini, s čimer bi imeli zelo dobro izhodišče pred nadaljevanjem tekmovanja. A to je le teorija. Veliko bo odvisno od priprav, poškodb, pa od tega, kakšna bo forma ekipe, in podobno. Dobro bi se bilo v osmini finala izogniti najmočnejšim, torej ZDA, in se skušati prebiti v četrtfinale. To je realen cilj. Če nam uspe, bo potem ena tekma odločala, v tem primeru pa se lahko zgodi vse. Sicer pa zdaj težko napovedujemo, kajti najprej bo treba videti, kakšna bo reprezentanca. Ne vem, zakaj se povabilu selektorja ne bi odzvali vsi. Svetovno prvenstvo bo velik dogodek. Bo tudi priložnost za ekipe, da se čim bolje pripravijo pred naslednjimi velikimi tekmovanji. Reprezentance se bodo namreč lahko tudi uigravale pred evropskim prvenstvom leta 2015, ki bo tudi kvalifikacijsko za olimpijske igre. Mislim, da so vse to vabljivi razlogi za udeležbo košarkarjev na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Peter Vilfan, košarkarski strokovnjak: Po navadi je tako, da si želiš v skupini enega od favoritov, kot so ZDA in Španija, da se z njimi ne bi srečali prehitro, ko se začne tekmovanje na izpadanje. A če bi sami izbirali, bi težko izbrali bolj ugodno skupino, ki nam odpira vrata v nadaljevanje, zato smo z žrebom seveda lahko zadovoljni. Kljub temu je treba igrati zbrano, nikogar ne smemo podcenjevati, kajti danes znajo vsi igrati košarko. Velika verjetnost je, da bomo šli naprej v naslednji krog tekmovanja. Pri tem se je treba izogniti ZDA, ki so najmočnejše v skupini C. Sicer sem že kdaj rekel, da je bila kakšna skupina lahka, pa sem se uštel, ker nas je potem premagal kdo od avtsajderjev. Kakšni naj bodo cilji? Prvi mora biti prav gotovo uvrstitev v osmino finala. To glede na skupino ne bi smelo biti vprašljivo. Potem bo veliko odvisno od tega, katero mesto bomo dosegli. Vsaka naslednja faza je težja, tekmeci so boljši, moraš imeti še bolj kakovostno igro, kar smo lahko videli na minulem evropskem prvenstvu v Sloveniji. o napredovanju ne dvomim, potem bo spet ena tekma odločala. Ne vem, ali je v tem trenutku realno razmišljati o kolajni, sploh zdaj, ko je poškodovan Vidmar. Lahko si jo pa želimo. Najprej je treba počakati konec sezone, da bomo videli, kakšna bo sestava reprezentance. Verjamem, da se bodo vsi odzvali selektorjevemu vabilu.