Če je ravno pred dnevi Fabio Capello dejal, da v modernem nogometu ni več tako jasno zarisanih formacij, kot smo jih poznali v zadnjem obdobju, ker mora celotno moštvo sodelovati v obrambi in v napadu, pa se z rojakom očitno ne strinja Ancelotti. Novi trener Reala namreč od svojega največjega zvezdnika pričakuje predvsem učinek v napadu, medtem ko pri obrambnih nalogah naj ne bi sodeloval.

Ronaldo ne rabi igrati v obrambi

»Ronaldo ne rabi prav veliko pomagati na naši polovici in pri obrambnih nalogah. Bolje je, da takrat nekoliko zadiha in je nato pripravljen za napad, ko dobimo žogo nazaj v svojo posest. Na igrišču se mora počutiti ugodno in sproščeno, ne rabi pa menjati svoje pozicije,« pravi Ancelotti, ki je svojega prvega zvezdnika na pripravljalnih tekmah preizkusil tudi v vlogi klasičnega napadalca.

Čeprav je Real pred dnevi zapustil Gonzalo Higuain, pa Ancelotti misli, da ni potreb po novih okrepitvah v konici napada: »Imamo Ronalda, ki je najboljši na svetu, poleg njega pa še Benzemaja, Morato in Jeseja. Na trgu je kar nekaj izjemnih napadalcev, a tudi mi imamo v napadu dovolj dobro zasedbo, da smo lahko zelo uspešni.«

O Baleu nič novega

Real se trenutno mudi v ZDA, a tudi z oddaljenosti prav gotovo vsi v klubu budno spremljajo dogajanje okoli možnega prihoda Garetha Balea. Ancelotti glede Valižana ni ponudil novih odgovorov.

»Naše moštvo je videti zelo dobro. Kot sem že dejal, imamo kvaliteto, izkušnje, karakter, obetavne mlade igralce, … O Baleu pa resnično ne morem govoriti, ker ni igralec Reala. Videli bomo, kaj se bo zgodilo z njim, a tudi brez njega sem zelo zadovoljen s svojim moštvom in delom, ki ga opravlja. Z Baleom pa še nisem nikoli govoril, ker ni v moji navadi, da bi govoril z igralci drugih klubov. Bilo bi zelo nepošteno, če bi z njim govoril sedaj. Vodstvo našega kluba se ukvarja s tem, da bi Balea pripeljali v Madrid, a na tem področju vam ne morem povedati nič novega. Naš cilj trenutno pa niti ni ta, da bi se še okrepili, temveč da poskušamo s trenutno zasedbo narediti čim več. Potrebujemo ekipo, ki 'diha kot eno' in igra dober nogomet,« pravi Ancelotti.

Modrić ostaja pri Realu

Čeprav se je v zadnjih dneh pojavilo kar nekaj govoric, da naj bi Real zapustil Luka Modrić, pa Ancelotti to zanika. »Vsi naši igralci v teh dneh trdo trenirajo, o kakršnih koli odhodih pa nismo govorili. Ne držijo navedbe o Modriću, saj bo z nami ostal tudi v prihodnji sezoni. Gre za pomembnega igralca te ekipe,« je zaključil Ancelotti.