Real drevi ob 20. uri čaka tekma 5. kroga primere division, gostil bo Elche. Glede na zadnje izide, ko so zmleli Basel (5:1) in Deportivo (8:2), se Madridčanom ni treba preveč bati za nove tri točke, saj so v izjemni strelski formi. Bo pa zanimivo videti, če bo moštvo uspelo popraviti igro v obrambi in morda ohraniti mrežo nedotaknjeno. Do sedaj na tem področju Real ni blestel, saj je v prvih štirih krogih prejel kar 8 golov, njegova mreža pa se je tresla tudi na obeh superpokalnih tekmah z Atleticom. Čeprav za to ni glavni ali edini krivec Iker Casillas, pa legenda Reala na dosedanjih osmih uradnih tekmah večinoma ni navdušil, v zobe pa ga je vzela tudi zahtevna publika na stadionu Santiago Bernabeu, ki mu na zadnjih tekmah vztrajno žvižga.

Tudi španski mediji so se v zadnjem času pogosto spraševali, kako dolgo bo Iker še v vratih Reala, ko pa je poleti v klub prišel reprezentančni vratar Kostarike Keilor Navas, ki je blestel na mundialu v Braziliji, odličen pa je bil tudi v lanski sezoni pri Levanteju. Ancelotti je na takšna vprašanja dolgo potrpežljivo odgovarjal, da ima vse zaupanje v Casillasa in da njegova vloga prvega vratarja ni niti malo pod vprašajem.

Za Navasa je Italijan v tej sezoni predvidel le igranje v španskem pokalu, a nocoj bo po poročanju Marce svoj prvotni načrt spremenil in Kostaričana poslal v ogenj na prvenstveni tekmi, Casillas pa bo moral na klop. Glede na urnik tekem je morda Ancelotti današnjo tekmo med tednom nekako izenačil s pokalno, saj tudi tekmec na papirju ne spada med najtežje in se je zato odločil, da umiri strasti na tribunah in ustreže zahtevam publike, hkrati pa preizkusi Navasa.

Ancelotti: To ni kazen

Ancelotti naj bi o menjavi v vratih že včeraj obvestil oba svoja čuvaja mreže, temu pa ne pripisuje večje teže: »Vsi v moštvu vedo, da imamo zelo natrpan urnik tekem in je zato potrebna in povsem pričakovana rotacija igralcev. Moji varovanci takšne menjave vidijo le kot posledico rotacije in ne kot kazen. Če bi šlo za kazen, bi se pred tem že z igralcem pogovoril na štiri oči.«