Potem ko so Ljubljančani v prejšnjem krogu zanesljivo zmagali v Domžalah, jim drugo gostovanje zapored ni prineslo novega uspeha, pa čeprav so igrali proti predzadnjemu Aluminiju. Ekipa iz Kidričevega je pokazala več volje po treh točkah, zeleno-beli pa predvsem v prvem polčasu niso pokazali veliko. Aluminij, pri katerem je Denis Topolovec poskrbel za pravi "evrogol", je kljub sedmi zmagi še vedno deveti, Olimpija pa je kljub sedmem porazu trdno druga.

Gostitelji so povedli že v 11. minuti. Matic Črnic je izvedel prosti strel, lepo podal do Roberta Kureža, ki je nato iz bližine zadel za 1:0. Ljubljančani so v prvem polčasu igrali precej anemično, prave priložnosti pa si niso priigrali.

V nadaljevanju so najprej gosti poskusili prek Nika Omladiča, ki je nevarno streljal, a se je izkazal Tomaž Murko. Po še nekaj bolj ali manj nenevarnih strelih na obeh straneh pa so imeli zeleno-beli v 60. minuti izvrstno priložnost za izenačenje, saj je Aljaž Medved v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Nikolo Nikezićem, tako da je sodnik Roberto Ponis pokazal na belo točko.

Enajstmetrovko je izvedel kar Nikezić, a zgrešil. Domači so zapravljeno priložnost kaznovali v 80. minuti, ko je Topolovec z dobrih 30 metrov izvedel prosti strel in zadel levi zgornji kot Džafićevih vrat ter postavil končni izid.

Kosič do druge zmage

Z enakim izidom kot moštvo iz Kidričevega so se treh točk pred domačimi gledalci veselili tudi nogometaši Triglava, ki so premagali Gorico. Kranjčani so pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosiča prišli še do druge zaporedne zmage.

Prvo lepo priložnost na tekmi so sicer imeli Novogoričani. Jalen Pokorn je izgubil žogo na sredini igrišča, Dejan Žigon je nato pobegnil po desni strani, sprožil z dobrih desetih metrov, a žogo poslal malce mimo vrat.

Potem se je igra malce umirila, obe ekipi sta naredili precej napak na sredini igrišča, v 29. minuti pa so domači prvič resno ogrozili goriška vrata, saj je Aleš Poplatnik s strelom z glavo zatresel prečko. Le dve minuti pozneje so Gorenjci povedli, ko je po podaji Davorja Bubanje v kazenskem prostoru z levico zadel Enis Đurković.

V 51. minuti je Alen Krcić s strelom z glavo zatresel prečko, v 53. pa so domači podvojili prednost, potem ko je Aleš Poplatnik pospravil žogo v mrežo po Đurkovićevem strelu.

Triglav se je tako zasluženo veselil zmage proti Primorcem, ki so tekmo končali z igralcem manj, saj se je v 88. minuti poškodoval Nejc Praprotnik, trener Miran Srebrnič pa je dotlej opravil že vse tri menjave.

Dva gola v mreži gostov tudi v Domžalah

Čeprav Domžalčani tokrat niso poslušali napotkov trenerja Stevana Mojsilovića, ki je moral zaradi izključitve na prejšnji tekmi proti Olimpiji počivati, pa jih to ni posebej motilo. Ekipo je vodil pomočnik Luka Elsner in to uspešno, saj so Domžalčani premagali Velenjčane in se utrdili na tretjem mestu. Rudar pa je po dveh zaporednih zmagah doživel 12. poraz v sezoni, a ostal šesti.

Domači so povedli v 18. minuti, ko je po kotu v kazenskem prostoru Rudarja najvišje skočil Darko Zec, a slabo zadel žogo, tako da je ta končala pri Gabru Dobrovoljcu, ki je z nogo ukanil Alena Pašagića. V 41. minuti pa so Domžalčani podvojili prednost, ko je Slobodan Vuk prišel do žoge po strelu Marka Kovjenića s 25 metrov in zadel z dobrih desetih metrov.

V samem zaključku tekme so gosti ostali še brez izključenega Christiana Bubalovića, ki je v 80. minuti dobil drugi rumen karton, tako da so velenjski upi po preobratu dokončno splavali po vodi.