Aktualni angleški prvak Manchester City je sinoči gostoval pri Sunderlandu in čeprav se je v 19. minuti znašel v zaostanku, je na koncu vseeno slavil prepričljivo in zasluženo zmago s 4:1. Eden od najbolj zaslužnih za nov uspeh sinje modrih je bil ponovno Agüero, ki je dosegel prvi in zadnji gol za goste, vmes pa je tudi podal Stevanu Jovetiću za gol za 2:1.

Agüero je v tej sezoni na 14 tekmah dosegel že 14 zadetkov, s čimer je na listi strelcev povečal svojo prednost pred Diegom Costo na tri gole. Še bolj pa se je učvrstil tudi na prvem mestu večne lestvice premier lige, ki strelce razvršča po številu minut, ki jih v povprečju potrebujejo za dosego zadetka. Kot poroča Sky Sports, je po včerajšnjem dvojčku golov Argentinčevo povprečje padlo na 108 minut, s čimer prepričljivo vodi pred Thierryjem Henryjem, ki je v dresu Arsenala zadeval na vsakih 122 minut. Tretji je Ruud van Nistelrooy (gol na 128 minut), peterico najbolj učinkovitih pa zaključujeta Javier Hernandez (130) in Robin van Persie (138).

Agüero je za City do sedaj na 101 prvenstveni tekmi zabil 66 zadetkov. 85-krat je tekmo začel v prvi postavi, 16-krat pa je v igro vstopil s klopi. Če ne bi imel težav s poškodbami, pa bi v štirih sezonah odigral še precej več tekem in najbrž zabil tudi kar lepo število zadetkov več.