Tekmovalno vrnitev je Abidal opravil na prijateljski tekmi Barcelonine B ekipe s francoskim drugoligašem Istresom. "Ne moremo natančno reči, kdaj se bo vrnil na tekme, a je zelo dobro razpoložen, saj ve, da ne bo trajalo dolgo," je o njegovi dokončni vrnitvi na igrišča dejal zdravnik Richard Pruna.

Abidalove zdravstvene težave so se začele leta 2011, ko so mu najprej odstranili tumor na jetrih. Po nekajmesečnem okrevanju je Francoz znova stopil na zelenice in z Barcelono maja 2011 dvignil pokal za zmagovalca v ligi prvakov in španskem prvenstvu. A okrevanje ni šlo po načrtu. Bolezen je znova terjala svoj davek in branilec, ki se je Barceloni pridružil leta 2007, je moral aprila 2012 na presaditev jeter.

Španski nogometni klubi zmanjšali dolg do države

Španski nogometni klubi so nekoliko zmanjšali dolgove do davčnih organov svoje države. Po najnovejših podatkih slednjih je tako dolg v primerjavi z lanskim letom manjši za osem odstotkov, namesto 752,3 milijona evrov tako v španski davčni blagajni manjka še 690 evrskih nogometnih milijonov.

Večina dolgov davčnim organom so pridelali člani španske prve nogometne lige, ki dolgujejo 535 milijonov evrov.

Lani so se nogometni klubi in španska vlada dogovorili o načrtu za zmanjševanje dolgov, med drugim naj bi se klubi odpovedali tretjini prihodkov od televizijskih pravic, oziroma naj bi ta sredstva namenili plačilu davkov. Nekateri strokovnjaki zmanjšanje dolga pripisujejo prav temu dogovoru, vendar na španski davkariji po drugi strani opozarjajo, da zaradi gospodarske krize številni klubi, našteli so jih kar 27, preprosto ne plačujejo več svojih davčnih obveznosti.