Milan si trenutno deli 11. mesto na ligaški razpredelnici, najverjetneje pa bo po današnjem dnevu in ostalih odigranih tekmah izgubil še kakšno mesto, zato ne čudi, da je trener Massimiliano Allegri včeraj izjavil, da se boji borbe za obstanek v ligi.

"Danes so moji igralci na igrišču trdo delali in so si priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek. Na žalost nam to tudi tokrat ni prineslo rezultata, kot bi si ga zaslužili. Plačali smo visoko ceno, ker smo prejeli dva gola iz edinih priložnosti za strel, ki si jih je Lazio priigral v prvem polčasu. Moramo se naučiti izogibati takim napakam. In moramo začeti zmagovati, saj nas v nasprotnem primeru čaka borba za obstanek. Vem, da je moje delo sedaj pod drobnogledom, a trenerski posel je pač tak. Sedaj je moja naloga in naloga igralcev, da še naprej trdo delamo in se poskušamo začeti vzpenjati po lestvici navzgor," je po sinočnji tekmi dejal Allegri.

Galliani: Ostati moramo mirni

ilan je v bogati klubski zgodovini sezono tako slabo (pet porazov na prvih osmih tekmah)začel le trikrat, in sicer v sezonah 1930/31, 1938/89 in 1941/42, kljub temu pa v vodstvu kluba še vedno zaupajo trenerju Allegriju.

"Allegri ostaja naš trener. Ni nikakršnih razlogov, da bi po tem porazu v Rimu kaj spreminjali. Ne zatiskam si oči, to so resnično težki trenutki za naš klub, a sedaj so velike spremembe nekaj, kar še najmanj potrebujemo. Ostati moramo mirni in nadaljevati z trdim delom ter iskati premik na bolje. Moram pa reči, da je bilo tudi na tekmi proti Laziu vidnih nekaj pozitivnih stvari. Na primer De Jong je odigral dobro, El Shaarawy pa je bil ponovno odličen," poskuša ostati pozitiven podpredsednik Milana Adriano Galliani.