V popoldanski tekmi je najprej Real Madrid z goloma Gonzala Higuaina in Cristiana Ronalda z 2:0 premagal Celto, kar ga je za nekaj ur približalo Barceloni na pet točk, a tudi Katalonci so v večernem obračunu svojo nalogo dobro opravili in v La Coruni slavili s 5:4.

Barcelona je tekmo, na kateri je prejela štiri zadetke, nazadnje dobila davnega leta 1963 proti Levanteju, a z izjemnim Messijem v moštvu tudi to ni nemogoče.

Sijajni Argentinec je včeraj dosegel nov hat-trick, že njegov 21. za Barcelono, od tega 15. v španskem prvenstvu. Messi je zadeval, ko je bilo najpomembneje, saj je dosegel zadnje tri zadetke za svoje moštvo, ko je povišal na 3:0, 4:2 in 5:3. Pred tem je Cristianu Tellu asistiral za zadetek za 2:0, v 53. minuti pa je z dobrim strelom iz prostega strela zadel tudi vratnico.

Čeprav je Messi v 18. minuti povišal na 3:0, se domači niso predali in so na začetku drugega polčasa po drugem zadetku Pizzija znižali na 3:4, nato pa je še Javier Mascherano dobil drugi rumeni karton in obetal se je zanimiv zaključek tekme. Kljub terenski premoči Deportiva je Messi z golom v 77. Minuti poskrbel, da so vse tri točke vendarle odšle v Barcelono, česar ni preprečil tudi atraktiven avtogol Jordija Albe nekaj minut kasneje.

Messi je prva dva zadetka dosegel po asistencah Cesca Fabregasa, ki je podal tudi za prvi gol na tekmi, ko je že v tretji minuti zadel Alba. Messi je v osmih krogih dosegel že 11 zadetkov in je prvi strelec prvenstva, Ronaldo pa jih ima devet, medtem ko Barcelona ostaja osem točk pred rivali iz Madrida.

Messi je po takoj po sinočnji tekmi odhitel v porodnišnico, kjer naj bi informacijah nekaterih medijev njegovo dekle Antonella Roccuzzo rodilo sina Thiaga, a se je izkazalo, da bo moral najboljši nogometaš na svetu na svojega prvorojenca še kak dan počakati.