V zadnjem krogu angleškega prvenstva se je Liverpool doma s Stokeom razšel brez zadetkov, po tekmi pa se je na Suareza vsul plaz kritik, ker se je Urugvajec v zadnjem delu tekme ponovno “metal“ po tleh in poskušal svoji ekipi priboriti strel z bele točke.

Že takoj po tekmi je trener Stokea Tony Pulis njegov poskus označil za sramoten, vodstvo lige pa pozval, da Suareza zaradi nešportnega početja kaznuje. Dan kasneje je bil oster tudi krilni igralec Stokea Michael Kightly, ko je nogometaše, ki namerno padajo v kazenskem prostoru okrivil, da uničujejo nogomet, svoje pa je nato v četrtek dodal tudi podpredsednik Fife Jim Boyce, ko je Suareza izpostavil v govoru o prevarantskih vložkih, ki jih je označil za rak rano današnjega nogometa.

Suarezu so v bran stopili številni soigralci in trener, podprla pa ga je tudi urugvajska nogometna zveza. Napadalec trdi, da ga kritike niti ne motijo preveč. “Ljudje naj govorijo, kar želijo. Moja vest je čista, kritikom pa odgovarjam na igrišču,“ je Suarez izjavil za nek argentinski radio.

"Preveč sem vznemirjen, zato se spozabim"

Angleškim medijem pa je vendarle priznal, da bi moral svoje obnašanje na nogometnih zelenicah izboljšati, a mu zaradi prevelikega vznemirjenja med tekmami to ne uspeva najbolje.

“Z leti spoznaš, katere so tvoje napake, ki jih moraš popraviti. Star sem 25 let in vem, da moram spremeniti nekaj stvari, denimo obnašanje na igrišču. A to je način, na katerega igram že od otroštva. Saj poskušam, kaj spremeniti na bolje, a vedno mi ne uspe, ker sem na igrišču preveč vznemirjen in se zato spozabim. Vsi vedo, da med igranjem veliko gestikuliram, govorim in se pritožujem, in vem, da bi moral to v prihodnje popraviti,“ je za Daily Express izjavil Suarez.

Urugvajec bo v prihodnjem času moral še bolj paziti, da ne dobi kakšne “neumne“ kazni, kajti po poškodbi Fabia Borinija je v moštvu Liverpoola edini pravi napadalec.