El clasico se je začel po pričakovanjih, saj so se nogometaši v belih dresih postavili v obrambo in prežali na hitre proti napade, domači pa so s svojo prepoznavno igro številnih podaj poskušali priti čim bližje Realovih vrat. A v prvih 30 minutah si Barcelona ni uspela priigrati niti ene priložnosti, Real pa je kar nekajkrat nevarno zapretil in zato tudi zasluženo povedel, ko je bil v 23. minuti Valdes nemočen ob močnem in natančnem strelu Ronalda, ki je zadel povsem ob vratnici.

Messi kaznoval Realovo neučinkovitost

Gol je šokiral Katalonce, ki so potrebovali nekaj minut, da so se zbrali, medtem pa bi lahko bilo na semaforju že 0:2, saj je imel takrat Real premoč, Benzema in Özil pa zgrešila skoraj nemogoče. Kazen za njuno neučinkovitost je sledila v 31. minuti, ko so si branilci Reala privoščili nekaj nezbranosti in niso uspeli odbiti žoge iz kazenskega prostora, ta pa je po številnih odbojih na koncu prišla točno na nogo Messija, ki iz neposredne bližine ni imel težav premagati Casillasa.

Po zadetku se je igra umirila in v prvem polčasu priložnosti več ni bilo, je pa dogajanje oživelo ponovno takoj na začetku drugega polčasa, ko bi Real lahko že v prvi minuti prišel do enajstmetrovke, a se je glavni sodnik tokrat odločil, da najstrožjih kazni in rdečih kartonov na tej tekmi ne bo dosojal, saj je imel za kaj takega na obeh straneh kar nekaj priložnosti, a je svoj kriterij obdržal do konca, tako praktično da ni oškodoval nikogar.

Ronaldo hitro odgovoril na evrogol Messija

Drugi del "revolveraškega" obračuna med najboljšima nogometašema je prišel na vrsto v sredini drugega polčasa. Najprej je Messi v 61. minuti, na identičen način kot že nekajkrat letos, dosegel izjemen zadetek s prostega strela. Na odgovor Ronalda pa ni bilo potrebno dolgo čakati, saj je zadel le pet minut kasneje, ko ga je Özil z lepo podajo pripeljal samega pred Valdesa, Portugalec pa se je ponovno izkazal z natančnim strelom.

V zadnjem delu tekme je bila boljša Barcelona, Realu pa je že nekoliko zmanjkovalo moči. Tudi Mourinho je z menjavami poskrbel za bolj obrambno igro, Madridčani pa so bili s točko na Nou Campu očitno zadovoljni. Čeprav so imeli domači v izteku srečanja kar nekaj obetavnih priložnosti, se izid ni več spremenil, kar pa je glede na celotno dogajanje na igrišču tudi najbolj pošteno. Na koncu so verjetno tudi domači zadovoljni z remijem, ki jim je omogočil, da imajo pred Realom še vedno velikih osem točk prednosti, predvsem pa so lahko zadovoljni vsi ljubitelji nogometa, ki do tokratne predstave španskih velikanov in tudi učinka Messija in Ronalda ne morejo biti kritični, debate o najboljšem nogometašu na svetu pa bodo ostale odprte.

Kronološki pregled dogajanja na tekmi:

Drugi polčas:

93' - Zadnjo priložnost na tekmi je imel Pedro, ki je po samostojnem prodoru prišel do strela z 18 metrov, a je žoga zletela slab meter mimo vratnice.

90' - Prosti strel za Barcelono je tokrat izvedel Xavi, ki pa je zadel živi zid in žoga se je odbila prek vrat.

89' - Do strela s 16 metrov je prišel Montoya, ki bi skoraj postal nepričakovani junak, a je Real in Casillasa rešila prečka.

86' - Barcelona je prišla do obetavnega proti napada, ko sta se Messi in Pedro znašla sama proti le enemu branilcu Reala, a je Argentinec tokrat slabo podal soigralcu in lepa priložnost je splavala po vodi.

75' - Messi prostega strela s podobne pozicije kot v 61. minuti tokrat ni izkoristil, saj je streljal prek vrat.

66' - Veselje domačih po golu ni dolgo trajalo, saj je Ronaldo hitro odgovoril Messiju. Po lepi podaji Özila je sam pred Valdesa prišel največji zvezdnik Reala, ki ga je s strelom po tleh brez težav še drugič nocoj premagal - 2:2.

61' - Prosti strel s 25 metrov je izvedel Messi, ki je z izjemnim golom dvignil gledalce na noge, Casillas pa je bil nemočen - 2:1.

52' - Blizu enajstmetrovke so bili tudi domači, ko se je Pepe na robu kazenskega prostora zaletel z Iniesto, a sodnik se tudi tokrat ni odločil za najstrožjo kazen.

46' - Že v prvi minuti nadaljevanja je bilo vroče na obeh straneh. Najprej je v kazenskem prostoru domačih padel Özil in gostje so zahtevali enajstmetrovko, ki pa je niso dobili. Le nekaj sekund kasneje je Messi že izpeljal hiter proti napad in na koncu je malo manjkalo, da bi Fabregas prišel do nevarnega strela, toda ostalo je pri 1:1.

Prvi polčas:

45' - V zadnjem delu prvega polčasa se je igra zopet nekoliko umirila. Barcelona je imela terensko premoč, a do strela več ni prišla, Real pa je še naprej igral obrambno in čakal na proti napade, iz katerih pa Valdesa tudi ni več ogrozil.

31' - Čeprav igra Barcelone ni bila na nivoju, kot smo je vajeni, so Katalonci kmalu prišli do izenačenja, ko je po zmedi v kazenskega prostora Reala žoga prišla na noge Messiju, ki je z neposredne bližine dosegel lahek zadetek - 1:1.

25' - Zadetek je šokiral domače gledalce in igralce, kar pa bi lahko za še višjo prednost izkoristili Madridčani, ko so lepo izigrali obrambo Barcelone, a je nato Benzemaju ob strelu spodrsnilo in je zadel le prečko, odbite žoge pa z nekaj metrov v prazna vrata nato ni uspel potisniti niti Di Maria.

23' - Benzema je podal na levo stran kazenskega prostora do Ronalda, Portugalec pa je z natančnim strelom po tleh ob vratnici premagal nemočnega Valdesa - 0:1.

21' - Prvi strel Barcelone na tekmi so domači navijači dočakali šele v 21. minuti, ko je Iniesta je z roba kazenskega prostora streljal prek vrat.

19' - Po podaji s kota je bil najvišji v skoku Ramos, ki pa z glavo ni uspel zatresti mreže Barcelone.

13' - Ronaldo je s predložkom lepo našel osamljenega Benzemaja, Francoz pa se tokrat ni izkazal z izvedbo strela, saj je žogo skoraj povsem zgrešil, da se je odkotalila daleč od vrat.

6' – Kljub temu, da je Barcelona narekovala ritem igre, je prvi strel na tekmi pripadel gostom, ko je z 20 metrov streljal Di Maria, a je ustrelil preko vrat.