Verjetno ni potrebno zgubljati besed o Balotelliju in številnih neumnostih in dejanjih, ki jih je storil v zadnjih letih, ob katerih se je večina ljudi le držala za glavo in si o “Super Mariu“ mislila svoje. Mourinho je v pogovoru za CNN povedal, da je mladi Italijan tudi v resnici malo čuden ali kar ekscentirčen.

“Tudi ko je povzročal probleme, je bilo z njim zabavno delati. Je zelo zabaven fant. O njem bi lahko napisal knjigo z 200 stranmi, a to ne bi bila drama, temveč odlična komedija,“ pravi Mourinho, ki je za CNN razkril tudi eno od anekdot iz časa vodenja Interja.

“Pred tremi leti smo v ligi prvakov gostovali pri Rubinu v Rusiji. Zaradi poškodb sem imel na voljo le dva napadalca, Eto'oja in Balotellija. Ker je Mario v prvem polčasu dobil rumeni karton, sem 14 od 15 minut odmora med polčasoma posvetil pogovoru z njim, ko sem mu poskušal dopovedati, da ker nimam napadalcev, ga ne morem zamenjati, zato nikakor ne sme dobiti še enega kartona. Rekel sem mu, da če izgubi žogo, naj jo pusti nasprotniku. Če ga bo kdo provociral, naj se na to ne odziva. Tudi če bo sodnik naredil napako, naj mu ne govori ničesar. No, Balotelli je potem že v 60. minuti dobil drugi rumeni karton in ostali smo z igralcem manj …,“ se spominja Mourinho.