"Ko Madrid igra z Barcelono, se svet ustavi. Nogomet je šport, ki ga ne igramo radi le mi, temveč prav gotovo tudi Barcelona. S tega vidika el clasico ni le običajna tekma. A naš cilj je osvojiti prvenstvo, nedeljska tekma pa konec koncev prinaša le tri točke," pred gostovanjem na Nou Campu miri strasti Mourinho.

Zadnje prvenstveno srečanje med španskima velikanoma se je končalo z zmago madridske ekipe in je bila ključnega pomena za osvojitev državnega naslova belega baleta.

A trenutni položaj Reala je mnogo manj zavidljiv, kot je bil v lanski sezoni. Kraljevi klub po spodrsljajih proti Sevilli in Getafeju za vodilnimi Katalonci zaostaja za osem točk, a ne gre pozabiti, da je forma ekipe v vzponu, saj je dosegla prepričljive zmage proti Rayju Vallecanu, Deportivu iz La Coruñe in Ajaxu. Optimizma pred gostovanjem pri Barceloni zato v ekipi ne manjka.

"Zaporedne zmage so pomembne tako za uresničitev naših ciljev kot za samozavest. Seveda ne moremo dobiti vseh tekem, a s pravilnim pristopom in predanostjo se posameznikove kvalitete odrazijo tudi v ekipi. V tem primeru je povsem normalno, da pridejo tudi rezultati, ekipa pa začne napredovati,“ je za francoski Bein Sport še povedal portugalski strateg.

Nou Camp se bo spremenil v katalonsko zastavo

Če je Mourinho pred nedeljskim obračunom povsem sproščen, pa to prav gotovo ne velja za navijače. Tekma bo tokrat imela tudi močno politično konotacijo. Navijaška skupina Barca Fantatics bo vsem 98 tisoč obiskovalcem tekme razdelila rdeče in rumene lističe, s katerimi bodo stadion spremenili v ogromno katalonsko zastavo. Za povrh je navijaška skupina vse obiskovalce tudi pozvala, da na tekmo prinesejo katalonsko ali Barcelonino zastavo.

Realu tradicionalno naklonjena medija Marca in As sta poziv že označila za provokativnega in menita, da je kaj takega nedopustno.