Borussia bo v sredo v ligi prvakov v skupini D gostila angleškega prvaka Manchester City, ki je po zaslugi šejka Mansourja praktično čez noč postal nogometna velesila. Pred tekmo je nekaj besed otoškemu nasprotniku namenil tudi Watzke, ki pa o sinje modrih, še posebej pa o nesramno bogatih šejkih, nima najboljšega mnenja.

"Ne bi niti gostil, kaj šele dovolil šejku, da prevzame klub. Le poglejte, kaj so naredili iz Malage. V klub so prišli z denarjem, pokupili celo kopico igralcev, nato pa jih že naslednjo sezono zaradi finančne krize bili prisiljeni prodati,“ je bil kritičen Watzke in obrazložil, da v Nemčiji do česa takega ne more priti.

To preprečuje pravilnik, ki investitorjem onemogoča, da imajo v lasti več kot 49-odstotni delež nogometnega kluba. V pravilniku je tako zapisano, da morajo imeti člani kluba nadzor nad najmanj 51 odstotki delnic, kar tako imenovanim "divjim milijarderjem“ preprečuje, da imajo popoln nadzor nad klubom

"Bundesliga ima, kar se zunanjih investitorjev tiče, zelo dober pravilnik in sistem. To se bo v prihodnosti izkazalo kot dobra formula," je zaključil Watzke.