Portugalec ima sloves kontroverzne osebe, ki se zaradi preveč direktnega izražanja pogosto zaplete v (vsaj) besedni spor z nasprotniki na nogometnem področju, ni pa mu tuje niti obračunavanje z navadnimi ljudmi. Mourinho trdi, da so za neprijetne scene v njegovem družabnem življenju dostikrat krivi ostali ljudje, ki pogosto žalijo njega in tudi njegove otroke.

“Če bi lahko bil trener, ki po tekmi ugasne luč in pride med ljudi kot oseba, ki je nihče ne pozna, bi to storil. Ker sovražim svoje družabno življenje! Jezi me, da recimo ne morem biti normalen oče, ki bi šel na sinovo nogometno tekmo in bi tam normalno sedel z ostalimi 20 očeti. Ljudje prihajajo do mene, da bi se fotografirali ali da bi jim dal avtogram. Toda pridejo tudi z namenom, da bi me žalili. So tudi taki, ki gredo za gol mojega sina in potem tam žalijo 12-letnega dečka,“ se je v pogovoru za CNN potožil Mourinho.

“Rad bi šel s svojo družino na ulico kot normalna oseba, a ne morem, čeprav sem v privatnem življenju povsem drugačen, kot v vlogi trenerja. Ljudje mislijo, da me poznajo. A me ne. Poznajo le trenerja, še posebno tistega trenerja z 90 minut tekme. Med tistimi 90 minutami pa nisem tam, da bi se zabaval. Tam sem, da opravim svoje delo, tam sem, da zmagam. Da zmagam s svojim moštvom. Tam sem ob igrišču in se vživim v tekmo, kot da bi bila zadnja v moji karieri, ljudje pa takrat vidijo, kar pač vidijo,“ je še povedal strateg Reala.

V Angliji bi se rad ponovno pomeril s Fergusonom

Mourinho je z Realom lani prekinil vladavino Barcelone na španskih igriščih, sedaj pa želi kraljevi klub popeljati še do jubilejne 10. zmage v ligi prvakov. Po misiji v Španiji se Portugalec namerava vrniti v Anglijo, kjer se je pred leti že izkazal na klopi Chelseaja, velik izziv pa bi mu predstavljal ponovni obračun z Alexom Fergusonom, ki ga izjemno ceni.

“Zame je Ferguson šef. Kličem ga šef, ker je on trener vseh trenerjev in upam, da ko se bom vrnil v angleški nogomet, da bo on še vedno treniral Manchester United,“ pravi Mourinho, ki pa CNN-u ni želel razkriti, kdaj približno se misli vrniti na Otok: “Imam štiriletno pogodbo z Realom, ki sem jo podpisal, ker sem si želel biti v tej fazi svoje kariere trener tega kluba in trenutno ne razmišljam o vodenju nobenega drugega kluba.“