Atletico je Falcaa v svoje vrste pripeljal pred letom dni, ko je Portu zanj odštel kar nekoliko presenetljivo visokih 40 milijonov evrov, a kot se zdi, bo imel v kratkem času z njim vseeno lep dobiček.

Falcao je vodilne može Chelseaja in predvsem lastnika Romana Abramoviča navdušil, ko je Londončanom v evropskem superpokalu na začetku letošnje sezone že v prvem polčasu zabil tri gole, Atletico pa je s 4:1 prepričljivo osvojil lovoriko. Ruski miljarder je trdno odločen, da Kolumbijca že v zimskem prestopnem roku pripelje v svoj klub, a zanimanje zanj kažejo tudi drugi evropski velikani.

“Poleti smo dobili kar nekaj ponudb zanj. Javili so se in nas celo obiskali predstavniki Machester Cityja, PSG-ja in Chelseaja. Tudi ruski klubi so se zanimali zanj, a odločili smo se tvegati in smo odbili nekatere visoke ponudbe. A vendarle je njegova prodaja neizogibna,“ je nedavno izjavil poslovni direktor Atletica Miguel Angel Gil Marin, s čimer je še povečal številna ugibanja o Falcaovem prestopu.

Otoški mediji so se včeraj ponovno razpisali o Chelseajevi novi ponudbi, ki naj bi za kolumbijskega kralja kazenskih prostorov Atleticu sedaj ponujal že preko 55 milijonov evrov (45 milijonov funtov), v Londonu pa bi si ga želeli videti že januarja. Angleži menijo, da so možnosti za prestop kar velike.