Navijači Barcelone so prav gotovo pričakovali še en nogometni šov v izvedbi njihovih ljubljencev, a so se na koncu že zaskrbljeno pogledovali med seboj in se spraševali, če se bo ponovila zgodba z lanske tekme proti Sevilli. Takrat je Barcelona nadigrala goste (74-odstotna posest žoge, 21:6 razmerje v strelih), a Katalonci nikakor niso uspeli premagati izjemnega vratarja gostov Javija Varasa, ki je za piko na i obranil še enajstmetrovko Messiju v 95. minuti.

Tudi tokrat je dolgo vse potekalo po istem scenariju. Barcelona je v svojem stilu goste stisnila pred njihov gol, nato pa z vseh strani napadala proti vratom. A ta so bila dolgo zakleta, saj žoga nikakor ni hotela v mrežo, pogosto pa se je z odličnimi obrambami izkazal Toño. Končna statistika tekme (68-odstotna posest žoge, 22:6 v strelih) je zelo podobna tisti s tekme proti Sevilli, le da je tokrat za drugačen razplet poskrbel Barcin rešitelj, kapetan Xavi.

Da se ni ponovila Sevilla, je poskrbel "rezervist" Xavi

Tito Vilanova je tekmo začel s Xavijem na klopi, a v drugem polčasu je ob mukah njegovih varovancev kmalu posegel po menjavah in v 54. minuti je v igro poslal tudi nenadomestljivega vezista. Poteza se mu je obrestovala povsem v zaključku tekme, ko je ravno Xavi v 87. minuti dosegel izjemen gol z roba kazenskega prostora, ko se je žoga po močnem strelu od prečke odbila v gol.

Po golu so si domači oddahnili in v sodnikovem dodatku nato razočaranim gostom zabili še en gol. No, zabili so si ga kar sami, ko je po podaji Messija pred gol svojega vratarja premagal kar Borja Gomez. Če se zdi, da je bila Granada tako blizu remiju, pa povejmo, da ni dosti manjkalo, da bi Barcelona včeraj celo izgubila, kajti v 84. minuti se je v enem izmed proti napadov gostov sam pred Victorjem Valdesom znašel Fabian Orellana, a je streljal točno v vratarja, kazen za zapravljeno izjemno priložnosti pa je sledila že tri minute kasneje.

Barcelona ima po petih krogih 15 točk in edinemu resnemu tekmecu za naslov prvaka beži že za 11 točk, a Real danes še čaka tekma z Rayo Vallecanom.