Prosinečki naj bi tako na klopi zamenjal Slavišo Stojanovića, kot razlog za odhod slovenskega trenerja pa B92 navaja poraza slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Švici in Norveški.

Na pisanje tako srbskih kot slovenskih medijev so se odzvali tudi pri Nogometni zvezi Slovenije in novico odločno zanikali. "Danes so se v nekaterih tujih in slovenskih medijih pojavile neresnične navedbe, da naj bi se predsednik NZS Aleksander Čeferin sestal z nekdanjim trenerjem beograjske Crvene zvezde, Robertom Prosinečkim, ter da naj bi mu ponudil selektorsko mesto slovenske nogometne reprezentance. Vse tovrstne navedbe Nogometna zveza Slovenije in Aleksander Čeferin najodločneje zavračata. Ne predsednik NZS ne katerikoli drug predstavnik NZS se ni ne srečal ne kakorkoli drugače stopil v kontakt z g. Robertom Prosinečkim. Kakor smo že poudarili, imata Slaviša Stojanovič in njegov strokovni štab, popolno podporo Nogometne zveze Slovenije in njenega predsednika,“ so sporočili iz NZS.

Prosinečki, ki je v jeseni svoje nogometne kariere igral za ljubljansko Olimpijo, bi v primeru imenovanja postal sedmi selektor in prvi tujec, ki bi mu pripadla čast vodenja slovenske izbrane vrste.