Disciplinska komisija portugalske nogometne zveze je Luisau 14. septembra naložila dvomesečno kazen zaradi telesnega napada na glavnega sodnika Christiana Fischerja. Do neljubega dogodka je prišlo na prijateljski tekmi s Fortuno iz Düsseldorfa, ki je bila na sporedu 11. avgusta. Južnoameriški branilec je na tekmi tako močno porinil sodnika, da je padel na tla, po tem dogodku pa je Fischer prekinil tekmo. Bolj kot denarna kazen v precej skromni višini pičlih 2550 evrov ga najbrž boli prepoved igranja.

Luisao, ki je za brazilsko izbrano vrsto odigral 43 tekem, je bil najprej kaznovan z dvomesečno prepovedjo nastopanja na portugalskih nogometnih igriščih, zdaj pa je krovna mednarodna nogometna organizacija s sedežem v švicarskem Zürichu igralcu prepovedala igranja še ne mednarodnem prizorišču.

Benfica bo v tej sezoni nastopila v ligi prvakov, v skupini G pa bo igrala s škotskim Celticom, špansko Barcelono in ruskim Spartakom iz Moskve. In prav na vseh treh tekmah bo Luisao nogometno dogajanja lahko spremljal enak drugim navijačem s tribun. Brazilec pa se je s povsem nespametnim in nepotrebnim dejanjem prikrajšal še za prijateljski tekmi Brazilije z Irakom v švedskem Malmöju in z Japonsko v poljskem Vroclavu.