"Igralci in jaz smo od krovne nogometne zveze zahtevali, da naslednje kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo ne odigramo v Beogradu temveč v Novem Sadu. Dovolj nam je žvižgov in žaljivk, ki jih že leta trpimo v Beogradu. Tu se gostujoče ekipe počutijo bolj domače kot mi. Ne želim si, da imajo naši nasprotniki takšno prednost, saj takšnega privilegija sami na gostovanjih nismo deležni,“ je svojo odločitev pojasnil Mihajlović.

Srbija je prejšnji teden na kvalifikacijskem srečanju v Novem Sadu proti Walesu slavila s kar 6:1, pri tem pa jim je bila v veliko pomoč tudi 15 tisoč glava množica, ki jih je z glasnim navijanjem ves čas bodrila. Srbi bi tudi zaradi tega naslednje tekme radi igrali na stadionu nogometnega kluba Vojvodine.

Srbsko reprezentanco naslednja tekma čaka že 12. oktobra, ko se bo pomerila proti Belgiji. "Sedaj je od Belgijcev in Evropske nogometne zveze odvisno, ali se bodo strinjali z omenjenim predlogom. V kolikor bo odgovor negativen, bomo igrali v Beogradu, kot je bilo že pred časom dogovorjeno,“ je še dejal nekdanji nogometni zvezdnik.