Nazadnje se je Real v nedeljo opekel v Sevilli, kjer je izgubil z 0:1. Po porazu se je razočarani trener Jose Mourinho pritoževal, da trenutno "nima ekipe", včeraj pa je krivdo prevzel na svoja ramena in pred današnjo uvodno tekmo v ligi prvakov proti Manchester Cityju nekoliko razbremenil igralce.

"Sem edini krivec za katastrofalni start sezone. Real si lahko privošči, da izgubi kakšno tekmo, a ne na takšen način, kot smo v novem prvenstvu izgubili že dvakrat," je pred obračunom s Cityjem dejal Mourinhho, ki se ne strinja z mišljenjem, da se Real letos osredotoča le na ligo prvakov.

"Klub, kot je Real, se ne more usmeriti le na eno tekmovanje in se ne more odločiti, da bo kar 'nehal' igrati v drugih, da bi se lahko osredotočal le na ligo prvakov," pravi Portugalec.

Glede srečanja proti prvaku Anglije pa pravi: "Ekipi bom skušal dati nekaj, kar nujno potrebuje. Prepričan sem, da bomo imeli proti Manchester Cityju odločno ekipo, združeno in solidarno, v kateri vsak dela za drugega, kjer bodo interesi posameznika podrejeni klubu in ki bo dovolj mirna in samozavestna."

V zadnjih dneh so se pojavila tudi namigovanja, da bi Mourinho zaradi slabih rezultatov utegnil klub zapustiti še pred koncem letošnje sezone. A sam ni enakih misli: "Pripravljam se že za sezono 2013/14. V tem klubu stvari potekajo profesionalno."