Wenger je bil deležen številnih kritik, ko je Arsenal tudi letos prodal kapetana, tokrat Robina van Persieja, in odličnega Alexa Songa, sezono pa je začel z nekaj težavami, saj na prvih dveh tekmah ni dosegel nobenega zadetka. A v naslednjih dveh krogih je bil napredek topničarjev že viden, saj so v gosteh premagali Liverpool (2:0), v soboto pa so Southamptonu nasuli šest zadetkov (6:1).

Fabregas trdi, da ima Wenger poseben talent, da obetavne, mlade nogometaše razvije v vrhunske igralce, ki kasneje igrajo vidne vloge v svojih klubih. Španec, ki je lani iz Arsenala prestopil v Barcelono, je prepričan tudi, da bo francoskemu trenerju že letos uspelo topničarje znova pripeljati v boj za naslov angleškega prvaka.

“Wenger je izjemen in prepričan sem, da bo to znova dokazal tudi letos. Vedno uspe najti najboljše mladeniče v Evropi, nato pa ima dovolj poguma, da jih pripelje v Arsenal in jim ponudi priložnost za igro na najvišjem nivoju. Ima poseben talent, da pri delu z mladimi nogometaši dvigne njihovo samozavest in jih spodbudi, da se na tekmah pokažejo v najboljši izvedbi. Ravno zato sem prepričan, da bo Arsenal tudi letos dobro funkcioniral in bo nevaren vsem angleškim klubom,“ je za The Sun povedal Fabregas.

Nekdanji kapetan topničarjev je v Barceloni deležen nekoliko manjše minutaže, kot je pričakoval, a pravi, da razume situacijo v katalonskem moštvu, kjer je konkurenca za vsako igralno mesto velika.

“Tekme Arsenala gledam vsak konec tedna, saj mi klub še vedno veliko pomeni. Bil je velik privilegij, da sem lahko osem let preživel v tako izjemnem klubu, a sedaj je drugo obdobje v mojem življenju in igram za Barcelono. Že ob prihodu sem povedal, da se zavedam, da bo to najbolj vznemirljiv in hkrati najtežji izziv v mojem življenju. Vedel sem, da se bom moral za mesto v začetni enajsterici boriti z nekaterimi od najboljših nogometašev na svetu, a to mi je všeč. Rad imam velike izzive. Če jih ne bi imel, ne bi zapustil Arsenala, kjer sem bil kapetan in sem igral vsako tekmo, z menoj pa so ravnali res dobro. Imam veliko srce, močan karakter in pogum, da se bom še naprej zavzeto boril za mesto v enajsterici Barcelone,“ je zaključil Fabregas.